در وبینار«نقش نوآوری باز در کسبوکارها» به نوآوری به عنوان یک الزام برای بقای کسبوکارها اشاره و چگونگی موفقیت شرکتها در استفاده از آن تشریح شد.
به گزارش اتاق ایران، وبینار نقش نوآوری باز در کسبوکارها به همت مرکز نوآوری و شتابدهی صادرات اتاق ایران برگزار شد. در این نشست حرکت کسبوکارها به سمت نوآوری به عنوان یک الزام برای حفظ بقای بنگاهها عنوان شد.
در ابتدای نشست، ایوب محمدیان، سرپرست مرکز نوآوری و رشد دانشکده مدیریت کسبوکار دانشگاه تهران، نوآوری در دنیای امروز را نوعی الزام برای بقای کسبوکارها دانست و گفت: پرداختن به نوآوری برای بنگاهها یک انتخاب نیست بلکه یک الزام است.
او با اشاره به بررسیهای مجله harvard business review گفت: از سال ۲۰۰۰ میلادی به بعد حدود ۵۲ درصد از ۵۰۰ شرکت اول دنیا از بین رفتهاند و مهمترین عامل این اتفاق تحولات دیجیتالی و فناوریهای بوده است. همچنین طبق این تحقیقات تا سال ۲۰۲۷ میلادی حدود ۷۵ درصد از این شرکتها از بین خواهند رفت و این روند در ادامه تشدید خواهد شد. در این میان پیشبینی میشود شرکتهایی که به سمت نوآوری حرکت میکنند، راه آسانی در پیش ندشته باشند و بین ۷۰ تا ۹۰ درصد آنها با شکست مواجه خواهند شد.
محمدیان با استناد به تجربیات موجود جهانی، یکی از مکانیزمهای شرکتهای نوآور را ساخت آزمایشگاههای نوآوری در داخل آنها عنوان کرد که حدود ۹۰ درصد این پروژهها هم با شکست مواجه شدند و علت اصلی این شکست استفاده نادرست از نوآوری، بیتوجهی به نوآوری در مدلهای کسبوکار در کنار توجه به آن در محصولات، خدمات و فرآیند ها و در نهایت محدود کردن شرکت به مرزهای داخل سازمان، است.
بر اساس اظهارات سرپرست مرکز نوآوری و رشد دانشکده مدیریت کسبوکار دانشگاه تهران برای موفقیت باید این ۳ تفاوت اصلی بین شرکتهای نوآوری که موفق شدند و شرکتهای نوآوری که با وجود هزینههای گزاف در این مسیر شکست خوردند را بشناسیم و مورد توجه قرار دهیم.
او استفاده درست و توجه به فناوری، توجه ویژه به نوآوری روی مدلهای کسبوکار علاوه بر توجه به نوآوری در محصولات، خدمات و فرآیندها و در نهایت محدود نکردن شرکت به مرزهای داخل سازمان و فراتر از مرزهای سازمان رفتن و همکاری با شرکتهای دیگر و حتی رقبا را در مسیر موفقیت، ضروری خواند.
به باور محمدیان با توجه به اینکه امروز همه صنایع به نوعی متاثر از تکنولوژی و فناوری هستند، اگر مدل کسبوکار شرکتها باز از نوع اکوسیستم باشد، آرامش و بقای بلندمدت تری را تجربه میکنند.
او خاطرنشان کرد: شرکتهای بزرگ از طریق تعامل و همکاری با شرکتهای استارتاپی میتوانند به فناوری جدید و فناوری در راستای مدل کسبوکار جدید دسترسی پیدا کنند و یکی از راههایی که این شرکتهای بزرگ میتوانند استارتاپهای مد نظرشان را پیدا کنندف ایجاد مراکز شتابدهی است.