نوزدهمین جشنواره تولید ملی، افتخار ملی همزمان با بیستمین سالگرد تاسیس خانه صمت ایران با حضور وزیر صمت و دادستان کل کشور در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار شد.
در این آئین، از گروه صنعتی ناباستیل بهعنوان واحد نمونه صنعتی تجلیل شد.
به گزارش روابطعمومی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران به نقل از شاتا، سیدرضا فاطمیامین، وزیر صمت، در نوزدهمین جشنواره تولید ملی، افتخار ملی با بیان اینکه کسب و کارها از مهمترین مولفههای ثروت یک کشور هستند، اظهار کرد: در ساختار جدید وزارت صمت علاوه بر ایجاد دفاتر موضوعی جدید، در هر دفتر یک گروه تحت عنوان سرمایه انسانی و کسب و کارها ایجاد شده است.
اجرای رتبهبندی واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری
وی با بیان اینکه در ۳۰ دفتر تخصصی زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت ۳۰ گروه برای ارتقای سرمایه انسانی و کسب و کارها در نظر گرفته شده که کسب و کارها را رشد و تعالی میدهد، گفت: رتبهبندی واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری را سال آینده اجرا خواهیم کرد. بر این مبنا امتیازاتی را به بنگاهها خواهیم داد و مناسبات و رفتارهای ما با بنگاه ها بر مبنای همین رتبه بندی خواهد بود.
فاطمیامین یکی از کارهای سال آینده را ردهبندی رشته فعالیتها عنوان کرد و افزود: میزان ثبات، توازن و تعالی رشته فعالیتها دسته بندی و ارزیابی میشود. در این نوع نگاه، علاوه بر توجه به صنعت بهعنوان بنگاه به رشته فعالیتها نیز توجه خواهیم کرد. تلاش میکنیم تا رشته فعالیتها به لحاظ تناسب هزینه، درآمد، پیشبینیپذیری و دیگر موضوعات متوازن شوند و در گام بعدی به سمت تعالی بروند.
فاطمیامین با بیان اینکه میخواهیم تا آخر سال آینده حداقل توازن را در اکثر رشته فعالیتها برقرار کنیم، ادامه داد: اکنون نیز در حوزه فولاد به ثبات رسیدیم و در مسیر تعالی هستیم، بهعنوان نمونه کسی که میخواهد ورق فولادی تهیه کند از سه ماه قبل میتواند سفارش خود را در بورس کالا ثبت کند و مطمئن باشد تا اردیبهشت ماه ورق خواهد داشت.
وی همچنین با بیان اینکه وزارت صمت تامین مالی زنجیرهای را در دستور کار قرار داد و تفاهمنامهای با همکاری بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی با هفت بانک عامل به امضا رساند که در این مدت چندین پایلوت موفق انجام شد، تا پایان سال پایلوتها کامل میشوند و تاکید کرد که از اواسط سال آینده اکثر صنایع مشمول تامین مالی زنجیرهای میشوند. تسهیل دسترسی به منابع از مزایای تامین مالی زنجیرهای است و جریان تولید با این موضوع تسهیل خواهد شد.
بخش دولتی و خصوصی باید مکمل هم باشند
حجتالاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، نیز در نوزدهمین جشنواره تولید ملی افتخار ملی ضمن تبریک خجسته میلاد با سعادت حضرت امیرالمومنین علی علیهالسلام، بیان کرد: وجود حضرت علی علیهالسلام پس از وجود مبارک پیامبر اکرم (ص) نمونهای ندارد و خداوند متعال وجود مقدس ایشان را از نور نبوت آفریده و ایشان مکمل اسلام و ولایت هستند.
وی در ادامه به اهمیت قدرت اقتصادی هر کشور پرداخت و گفت: همه میدانیم که قوام و پایداری هر کشور و ملتی بستگی به وضعیت اقتصادیاش دارد.
به گزارش ایسنا، منتظری افزود: بنا بهفرموده امام صادق (ع) باید هدایت و فرمان اقتصادی هر کشور در دست اهل و صالح این کار باشد تا نتیجه درست حاصل شود.
دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری (مد) چندین سال است به این مسئله توجه و تاکید دارند. حتی مقام معظم رهبری (مد) بهخاطر اهمیت این مسئله، شورای عالی اقتصادی را با حضور سران سه قوا تشکیل دادند و فرمودند برای این موضوع هرجا که لازم باشد بنده هم همراهی و کمک خواهم کرد. ایشان مسائل اقتصادی کشور را جنگ اقتصادی دانسته و برای آن قرارگاه ایجاد کردند.
منتظری یکی از موانع تولید را قاچاق دانسته و گفت: حضرت امام خامنهای (مدظله العالی) بر مبارزه با قاچاق کالا تاکید جدی داشته و دارند و حتی اعلام کردند که باید کالای قاچاق لوکس را به آتش کشید، دولت سیزدهم رویکرد تحقق اهداف انقلاب و منویات معظم رهبری را دارد، اما عملی کردن و حل کردن مسائل موجود زمانبر است و در این مدت کوتاه امکان حل همه مسائل و گرفتاریها نیست.
وی افزود: بخش دولتی و بخش خصوصی باید مکمل و همراه هم باشند تا بتوان به مشکلات فائق آمد. اخیرا هم مقام معظم رهبری (مد) جلسه با تولیدکنندگان داشتند و به برخی مسائل اشاره و سرفصلهایی را هم برای برونرفت از مشکلات اعلام کردند. اکنون باید بخش خصوصی با کمک دولت عزم خود را جزم کند و با تلاش خود به دنبال پیشرفت و رونق اقتصاد کشور باشد.
منتظری بر همکاری و تعامل همهجانبه دستگاه قضایی با تولیدکنندگان تاکید کرد و گفت: همه میدانیم که قوه قضائیه در خصوص مسائل اقتصادی وظیفه و تکلیفی ندارد، اما پس از دستور و منویات مقام معظم رهبری آماده هرگونه همکاری و کمک به تولیدکنندگان است و هرجا که نیاز به همراهی باشد حتما همراه و در کنار شما خواهد بود.
وی گفت: معتقدیم نباید شرایط کشور به گونه ادامه داشته باشد که از لسان مدیران در چنین جلساتی بشنویم که بانکها با تولیدکنندگان همراهی ندارند و مانع ایجاد میکنند؛ لذا از شما و سایر عزیزان میخواهیم که مسایل و مشکلات خود را به ما منتقل کنید و مطمئن باشید ما موضوعات مرتبط با مشکلات اقتصادی را دنبال خواهیم کرد.
دادستان کل کشور ادامه داد: البته باید توجه داشته باشیم که حدود ۹۸ درصد سرمایه بانکها سرمایه و سپرده مردم است و ما هم باید مدافع این حق مردم و بانکها هم باشیم، اما اجازه نمیدهیم بانکها برخلاف دستورالعملها و بخشنامههای بانک مرکزی اقدام کنند. دریافت سود مرکب هم براساس شرع اسلام حرام است و هم بر اساس بخشنامه بانک مرکزی ممنوع است و ما اجازه نمیدهیم بانکها از دستورات سرپیچی کنند.
در پایان این مراسم از صاحبان صنایع و تولیدکنندگان برتر در حوزههای مختلف تقدیر بهعمل آمد.