کمیسیون صادرات انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با حضور محمود استقلال، رئیس این کمیسیون، عبدالامیر ربیهاوی، رایزن بازرگانی ایران در بغداد، به همراه امین یوسفی، فعال اقتصادی بخش خصوصی و مشاور تجاری بازار عراق و مدیران و کارشناسان بخش بازرگانی خارجی چندین شرکت عضو انجمن با طیف متنوع محصولات لوازم خانگی، امروز در محل این انجمن برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، در ابتدای این جلسه پس از خوشامدگویی رئیس کمیسیون صادرات انجمن، رایزن بازرگانی ایران در بغداد مقدمهای مبسوط در خصوص وضعیت فعلی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور عراق بیان داشت.
عبدالامیر ربیهاوی اظهار کرد که در سال ۲۰۲۱ فروش نفت عراق حدود ۸۲ میلیارد دلار بود که پیشبینی میشود این رقم در سال ۲۰۲۲ به بالای ۹۰ میلیارد دلار برسد.
وی سهولت تردد و ارسال بار به عراق را از جمله امتیازات تجارت با عراق دانست و علت عدم موفقیت کامل لوازم خانگی ساخت ایران در تصاحب بازار عراق را بستهبندی نامناسب، وجود نوشتههای صرفا فارسی روی بستهبندیها و برابری قیمت کالاهای ایرانی با نمونههای شناخته شدهتر خارجی در بازار این کشور (بهویژه کولرگازی، یخچال فریزر و تلویزیون) همچنین عدم وجود نمایندگی رسمی لوازم خانگی ایرانی در عراق برشمرد.
ربیهاوی افزود: در برخی موارد کیفیت پایین برخی کالاهای ایرانی نیز مزید برعلت است از جمله برخی از انواع کولر آبی که باعث شده کشورهای رقیب با مانوردادن روی بحث ایمنی کولرهای آبی فلزی تولید ایران، باعث رشد فروش کولرهای آبی با بدنه پلیمری ساخت خود و افت فروش کولرهای آبی ایرانی شوند.
رایزن بازرگانی ایران در عراق در ادامه گفت: ما در تثبیت و ارتقاء جایگاه لوازم خانگی ایرانی در کنار شما هستیم و قطعا راهاندازی خط تولید مونتاژی در عراق همراه با ارائه خدمات پس از فروش قوی، در این زمینه کارساز خواهد بود و توصیه کرد که باید به سراغ لوازم خانگی برقی کوچک، ظروف فلزی برقی و سرامیکی همچنین لوازم آشپزخانه نظیر کارد، قاشق و چنگال استیل برویم چون الان بازار عراق تشنه این اقلام است.
*صادرات و ترویج کالاهای ساخت ایران در جنوب عراق
در ادامه جلسه امین یوسفی، مهمان دیگر جلسه، در صحبتهای خود به صدور مجوز بازرسی کالا و کنترل تطابق کالاهای وارداتی به عراق با استانداردهای این کشور به ۴ شرکت بازرسی چینی، اماراتی، ایتالیایی و انگلیسی اشاره کرد و اظهار داشت که فقط این ۴ شرکت مجاز به صدور گواهی تطابق کالا با استانداردها و ضوابط واردات کالا به کشور عراق هستند.
وی اضافه کرد که اقلیم کردستان عراق به سمت کالاهایی با استانداردهای اروپایی و لوکس روی آورده و قطعا صادرات و ترویج کالاهای ساخت ایران در جنوب عراق به نتیجه بهتر و سریعتری خواهد انجامید.
این فعال اقتصادی افزود: بازاریابی و فروش اینترنتی هنوز در عراق جا نیفتاده و صرفا سایتهای آمازون و علی بابا فعالیت بسیار محدودی در این کشور دارند و هماکنون عملا چیزی به نام تجارت الکترونیک در عراق وجود ندارد.
*طرح سوال از سوی اعضای کمیسیون
در ادامه این جلسه، هریک از اعضای کمیسیون سوالات خود را با رایزن بازرگانی ایران در عراق مطرح و در هر مورد راهنمایی لازم توسط مهمان جلسه ارائه شد و جهت شفافسازی برخی از ابهامات حاضران در خصوص قوانین و شیوههای توسعه صادرات به کشور عراق، یک فایل الکترونیکی powerpoint در اختیار انجمن قرار گرفت تا به اعضای کمیسیون اطلاعرسانی شود.
*وعده حضور گسترده در هامکس ۱۴۰۱
شایان ذکر است؛ در بخش پایانی این نشست، رئیس کمیسیون صادرات انجمن، از عدم حضور پُرحجم هیاتهای تجاری عراق در جریان برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی لوازم خانگی (هامکس ۱۴۰۰) بهعنوان بزرگترین رویداد صنعت لوازم خانگی ایران، بهرغم اطلاعرسانی کتبی انجمن به سازمان توسعه تجارت، انتقاد کرد.
در همین ارتباط، ربیهاوی اعلام کرد در نمایشگاه بینالمللی لوازم خانگی سال ۱۴۰۱، نهایت سعی خود در جهت حضور گسترده هیاتهای تجاری کشور عراق در این رویداد مهم را به کار خواهد گرفت.