[su_image_carousel source=”media: 3059″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی میگوید: مقصدهای عمده صادرات لوازم خانگی بنا بر آنچه تا امروز محقق شده، عمدتاً بر کشورهای عراق، افغانستان، مناطق شمالی قارۀ آفریقا و منطقۀ CIS یا همان آسیای مرکزی متمرکز است. اما این به معنای غفلت از بازارهای دیگر نیست.
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران طی گفتوگویی اختصاصی با «تصلا» در حاشیۀ بیستمین نمایشگاه لوازم خانگی به موضوع توسعۀ صادرات پرداخت و گفت: مقصدهای عمده صادرات لوازم خانگی بنا بر آنچه تا امروز محقق شده، عمدتاً بر کشورهای عراق، افغانستان، مناطق شمالی قارۀ آفریقا و منطقۀ CIS یا همان آسیای مرکزی متمرکز است. اما این به معنای غفلت از بازارهای دیگر نیست.
عباس هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا برنامهای برای ورود به بازارهای اروپا وجود دارد یا خیر؟ اظهار کرد: همین امروز هم بعضی از برندهای ایرانی با کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا همکاری خوبی دارند.
بهعنوان مثال در تولید آبگرمکن گازی و دیواری صادرات قابلتوجهی به کشور ایتالیا انجام میشود. نباید فراموش کرد که ایتالیا خود بهعنوان یکی از مهدهای صنعت لوازم خانگی در اروپا شناخته میشود و این همکاری را باید به فال نیک گرفت.
او با اشاره به اینکه ترکیه مهمترین رقیب منطقهای ایران در این صنعت به حساب میآید، تشریج کرد: ترکیه یکی از مهمترین و بزرگترین رقبای لوازم خانگی ایران بهویژه در حوزۀ منطقه به حساب میآید. این کشور بیش از ۲۰ سال است که جایگاه ویژهای در بازارهای بینالمللی لوازم خانگی پیدا کرده و پیشرفت آن هر ساله محسوس است. صنعت لوازم خانگی ایران ظرفیت رقابت با ترکیه را دارد، اما انجمن لوازم خانگی یا واحدهای تولیدی تنها بخشی از زنجیرۀ تولید به حساب میآیند.
وی ادامه داد: برای رشد صنعتی و توسعۀ پایدار اقتصاد کشور نیاز است که یک عزم عمومی در کل کشور به وجود بیاید. بهویژه مسئولان رده بالای کشور نقش مهمی در بهبود و تسریع عملکرد زنجیرۀ تولید دارند. نمیتوان از یک انجمن و چند واحد تولیدی انتظار داشت که بهتنهایی بتوانند برنامهریزی و هدفگذاری انجام دهند و تمام امور را موفق پیش ببرند.
هاشمی افزود: حمایتهای لازم باید از این صنعت انجام بپذیرد تا آنطور که انتظار میرود صنعت لوازم خانگی بتواند جایگزینی برای صنعت نفت کشور باشد. برای تحقق این امر باید سرمایهگذاریهای مولد در اولویت امور قرار بگیرد. امروز گفته میشود نقدینگی کشور از ۳۰۰۰ هزار میلیارد تومان عبور کرده و بخش مهمی از آن بهعنوان نقدینگی سرگردان در بازارهایی نظیر بورس، ارز، طلا، سکه و … گردش دارد.
در حالی که اگر سرمایهگذاری درستی انجام بپذیرد میتوان این نقدینگی را به سمت تولید هدایت و از آن ارزشافزوده تولید کرد. این مقام صنفی پیشنهاد میدهد که معاونت امور صنایع وزارت صمت و اداره کل حمایت از سرمایهگذاریهای خارجی از بانک مرکزی و وزات امور اقتصادی که سیاستگذاران اصلی مالی و ارزی کشور هستند، پیگیر جذب نقدینگی و سرمایهگذاری باشند.
وی اعتقاد دارد: تمام این هماهنگیها زمانی صورت میگیرد که یک برنامۀ جدی و مدون برای رشد و توسعۀ صنعتی کشور وجود داشته باشد. با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب هم سال جاری را سال «جهش تولید» نامگذاری و بارها به حرکت به سمت اقتصاد غیرنقتی تأکید کردند، شاهبیت برنامهها مشخص است و در این زمینه صنعت لوازم خانگی کشور میتواند نقش مهمی در جهش تولید و برونرفت از اقتصاد تکمحصولی مبتنی بر نفت ایفا کند.
به گفتۀ هاشمی بخش خصوصی ایران باید در ارائه خدمات پس از فروش، تولید محصول با کیفیت مرغوب، انجام سیاستگذاری لازم برای تعدیل قیمتها، آشنایی با صادرات و بازارهای هدف، یادگیری مفاهیم تجارت یک بازنگری انجام دهد؛ چراکه نقش تعیینکنندهای دارد.
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در پایان یادآور میشود: با توجه به شرایطی که ایجادشده انتظار میرود با رفع تحریمهای ظالمانه و عبور از بحران کرونا بتوانیم ظرفیتهای صنعت لوازم خانگی ایران را به نمایش بگذاریم و جایگاه واقعی خود در بازارهای صادراتی را پیدا کنیم.