[su_image_carousel source=”media: 2214″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
مجوز نمایشگاه لوازم خانگی با هماهنگی ستاد ملی مقابله با کرونا صادر شده و قرار است ۱۱ تا ۱۴ آذرماه برگزار شود، کرونا هرچند مانع صدور مجوز نشده اما حضور خارجیها را تا الان با این شرایط منتفی کرده و احتمال محدودیت بازدید هم داشته باشد، با این حال شرکتهای داخلی استقبال خوبی داشتهاند. در نمایشگاه امسال تمرکز ویژهای بر حضور استارتاپها و دانشبنیانها شده است. مسئولان صنایع لوازم خانگی در تلاشند استفاده بیشتری از پتانسیل استارتاپها در زمینه توزیع و خدمات پس از فروش لوازم خانگی داشته باشند.
هر ساله نمایشگاه لوازم خانگی در کشور با حضور شرکتهای تولیدی ایرانی و خارجی در تهران برگزار میشود، اما امسال شرایط کاملا متفاوتی دارد، زیرا از یک سو شیوع ویروس کرونا رعایت پروتکلهای بهداشتی در مکانهای عمومی را اضطراری کرده و نمیتوان نمایشگاه را به فضای شلوغ تبدیل کرد و از طرف دیگر محدودیت در پروازهای خارجی و … حضور شرکتهای خارجی در نمایشگاه را در هالهای از ابهام قرار داده است.
مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی تهران در گفتگو با تصلا با اشاره به اهمیت نمایشگاه در تقویت تولید داخل گفت: از آنجایی که شرکتهای لوازم خانگی میتوانند برای داخلیسازی قطعات وارداتی خود اعلام نیاز کنند و شرکتهای سازنده توانمندیهای خود را در این زمینه ارائه کنند، حضور در این نمایشگاه میتواند گامی در مسیر جهش تولید و تامین نیاز کشور باشد.
بومیسازی قطعات لوازم خانگی با کمک دانشبنیانها
بهمن حسینزاده با بیان اینکه حضور شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاهها اهمیت ویژهای دارد، افزود: در حال حاضر بخشی از قطعات و تجهیزاتی که نیازمند دانش و فناوری روز است را میتوان با همکاری شرکتهای دانشبنیان در داخل کشور بومیسازی کرد و از این طریق مانع از خروج ارز و افزایش تولید در کشور شد.
با توجه به اینکه در شرایط کنونی واردات تجهیزات و قطعات به دلیل تحریمها سخت شده و برخی شرکتها به دلیل تحریمها تمایل چندانی برای همکاری با ایران ندارند، نمایشگاه لوازم خانگی فرصتی برای تامین این تجهیزات از طریق شرکتهای داخلی است.
همکاری با استارتاپها در بخش تعمیر و توزیع لوازم خانگی
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی نیز در گفتگو با تصلا با اشاره به اینکه در حال حاضر مجوز نمایشگاه لوازم خانگی با هماهنگی ستاد ملی کرونا صادر شده است، گفت: هماکنون ثبت نام شرکتها در حال انجام است تا الان شرکتها برای حضور در نمایشگاه به اندازه متراژ تعیینشده درخواستهای خود را ارسال کردهاند و طبق برنامهریزی انجام شده در تاریخ ۱۱ تا ۱۴ آذرماه نمایشگاه لوازم خانگی در ۱۰ سالن در نمایشگاه بینالمللی برگزار میشود.
عباس هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر تمام تولیدکنندههای لوازم خانگی برقی، وسایل گازسوز، صنایع وابسته، ظروف چینی، تولیدکنندههای محصولات پلاستیکی و … در این نمایشگاه حضور خواهند داشت، افزود: در سال جاری به دنبال این هستیم که بخشی از فضای نمایشگاه را به شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها اختصاص دهیم تا ضمن افزایش مشارکت در تولید در بخش توزیع و تعمیر نیز با تولیدکنندهها همکاری داشته باشند.
احتمال محدودیت حضور خارجیها در نمایشگاه لوازم خانگی
هاشمی با بیان اینکه از نقاط ضعف نمایشگاه لوازم خانگی امسال به عدم حضور شرکتهای خارجی مربوط میشود، تصریح کرد: گرچه تاکنون شرکتهای ترکیهای، چینی درخواست حضور به نمایشگاه را دادهاند، اما به دلیل محدودیتهای کرونایی و کاهش پروازهای خارجی و … احتمالا حضور شرکتهای خارجی کم است، هرچند وضعیت نهایی به شرایط زمان نمایشگاه و پروتکلهای آن زمانبر میشود.
به دنبال روانسازی توزیع و خدمات لوازم خانگی هستیم
هاشمی درباره رویکرد نمایشگاه به خدمات پس از فروش لوازم خانگی، اظهار کرد: در حال حاضر تمام شرکتهای تولیدی ارائه خدمات پس از فروش را از طریق شرکتهای مجزایی انجام میدهند اما ما به دنبال افزایش مشارکت استارتآپها برای فروشهای اینترنتی و روانسازی توزیع و خدمات پس از فروش هستیم، به همین دلیل به این بخش هم در نمایشگاه توجه خواهد شد.
در نمایشگاه لوازم خانگی ، سالن مجزایی به قطعهسازها اختصاص دادهایم
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی با تاکید بر اینکه در این دوره برای تعمیق ساخت داخل سالن مجزایی به شرکتهای قطعهساز اختصاص خواهیم داد، گفت: این نمایشگاه فرصتی برای نمایش توانمندی شرکتهای تولیدی است و شرکتهای نرمافزاری هم با حضور در آن میتوانند به ارتقای شرایط تکنیکال کمک کنند.
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی با اشاره به اینکه قرار است تا سال ۱۴۰۴ ما در بخش لوازم خانگی برندهای در سطح جهانی داشته باشیم، گفت: در نمایشگاه امسال سالنهای مجزایی برای شرکتهای بزرگ در نظر گرفته شده است تا آنها بتوانند بسترهای ورود به بازارهای خارجی را شناسایی کنند و در آینده بتوانیم سهمی در بازارهای بینالمللی داشته باشیم.
هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا در نمایشگاه امسال از محصولی خاص رونمایی میشود یا خیر، اظهار کرد: پس از اینکه برندهای خارجی ایران را ترک کردند، محصولات جایگزین آنها توسط تولیدکنندههای داخلی عرضه شد که در این نمایشگاه معرفی میشوند.
مبنا فعلا آزاد بودن نمایشگاه لوازم خانگی برای عموم است
وی درباره وضعیت بازدید از نمایشگاه لوازم خانگی، اظهار کرد: تاکنون ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره محدودیت بازدید عمومی از نمایشگاه لوازم خانگی موضوعی مطرح نکرده است و در حال حاضر اصل بر این است که نمایشگاه برای بازدید عموم آزاد باشد، اما ممکن است در وضعیتی خاص بازدید عموم به صورت آنلاین انجام شود و تنها کارشناسان از نمایشگاه بازدید حضوری داشته باشد که در این زمینه هنوز مسالهای مطرح نشده است و مبنا همان بازدید آزاد برای عموم است.
این نمایشگاه در ایران تاکنون ۱۸ دوره برگزار شده است که در ادوار گذشته حضور شرکتهای خارجی بسیار پررنگ بود.
بسیاری از شرکتهای خارجی آن را فرصتی برای معرفی محصولات جدید یا همکاری با شرکتهای ایرانی برای دادن نمایندگی و … می دانستند و اما در شرایط کنونی نمایشگاه تغییر رویکرد داده است و بیشتر به فضای برای نمایش محصولات داخلی و عرضاندام شرکتها بدل شده است.
همچنین شرکتهای قطعهساز میتوانند برای تامین نیاز شرکتهای تولیدکننده مذاکره توافق کنند تا از این طریق علاوه بر کمک به عمق ساخت داخل به افزایش تولید هم کمک کنند.