رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: برای هموار کردن راه تجارت ایران و بنگلادش، لازم است توافق تجارت ترجیحی که پیش از این نیز تصویب شده عملیاتی شود.
به گزارش آهام ایران، منصور چاوشی، سفیر جدید ایران در داکا، پایتخت بنگلادش در آستانه عزیمت به محل مأموریت خود در داکا، با حضور در اتاق ایران با غلامحسین شافعی دیدار کرده و دو طرف راهکارهای تقویت تجارت و افزایش حجم مبادلات ایران و بنگلادش را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
در این دیدار غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به رشد بالای اقتصادی بنگلادش و آغاز رویکردهای توسعه محور طی سالهای گذشته در این کشور، چشمانداز آینده اقتصادی بنگلادش را مثبت ارزیابی و بر لزوم تقویت زیرساختهای تجاری ایران با کشور بنگلادش برای توسعه همکاریهای دو کشور تأکید کرد.
وی ادامه داد: با توجه به برنامههای توسعه زیرساختی در بنگلادش، ظرفیتهای همکاری مختلفی از جمله تأمین مصالح و فناوریهای راهسازی و ساختوساز مثل قیر و سیمان، سوخت، همکاری در بخش ناوگان حملونقل و ساخت اتوبوس، سرمایهگذاری و توسعه همکاریها در صنایع مختلف از جمله پوشاک و همچنین حوزههای کشاورزی، داروهای گیاهی و تجهیزات پزشکی، و بسیاری از زمینههای دیگر وجود دارد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد: در زمینه تجارت با بنگلادش دو موضوع موانع تعرفهای و مشکلات حملونقل سایه افکنده که نیاز است این چالشها تسهیل شود.
شافعی افزود: کشور بنگلادش با برخی کشورها و همچنین اتحادیه اروپا معافیتهای تعرفهای برقرار کرده و لذا برای هموار کردن راه تجارت دو کشور لازم است توافق تجارت ترجیحی که پیش از این نیز تصویب شده عملیاتی شود.
وی با اشاره به سفر اخیر هیأت اعزامی اتاق ایران به داکا برای شرکت در اجلاس اتاقهای بازرگانی عضو سازمان دی ۸ گفت: این هیأت در خصوص برنامههای همکاری از جمله کاهش تعرفههای تجاری و لغو روادید تجاری بین اعضای این سازمان به رایزنی پرداخت. همچنین اعلام آمادگی برای برگزاری دور بعدی اجلاس اتاقهای بازرگانی هشت کشور اسلامی در حال توسعه در تهران صورت گرفت و از سوی اتاقهای دیگر نیز از این موضوع استقبال شد.
کمیته مشترک ایران-بنگلادش به زودی تشکیل خواهد شد
شافعی ادامه داد: اتاق بازرگانی بوشهر اتاق معین و مسئول هماهنگی و تنظیم همکاریهای دو کشور ایران و بنگلادش است. با این حال یکی از اقداماتی که اتاق ایران در دستور کار داشت، تشکیل کمیته مشترک بازرگانی ایران و بنگلادش بود که خوشبختانه در هفته جاری توسط هیأت رئیسه اتاق ایران مورد تصویب قرار گرفت و به زودی این کمیته شکل خواهد گرفت.
وی افزود: همچنین بر اساس رایزنیهایی که در سفر اخیر در بنگلادش صورت گرفته، فدراسیون اتاقهای بازرگانی بنگلادش نیز قول تشکیل کمیته متناظری در بنگلادش پس از تشکیل کمیته در ایران را داده است.
شافعی تأکید کرد: نیاز است شناخت بیشتری از بازارهای دو کشور برای فعالان اقتصادی ایرانی و بنگلادشی ایجاد شود. همچنین مقدمات برگزاری رویدادهای اعزام و پذیرش هیأتهای تجاری نیز با همکاری سفارت ایران در بنگلادش در حال انجام است که با فعال شدن کمیته مشترک بازرگانی این برنامهها نیز تقویت خواهد شد.
در ادامه، منصور چاوشی، سفیر جدید ایران در داکا نیز با تأکید بر اهمیت روابط ایران و بنگلادش، به ظرفیتها و مزیتهای گستردهای که کشور ایران میتواند در همکاری با این کشور از آن بهرهمند شود اشاره کرده و ادامه داد: یکی از نقاط اتکا در همکاری با بنگلادش این موضوع است که مردم این کشور اقبال بسیار خوبی نسبت به ایران و فعالان اقتصادی و همچنین کالای ایرانی دارند و این استقبال میتواند برای توسعه مناسبات و همکاریهای دو کشور مورد استفاده قرار گیرد و تقویت شود. زمینههای همکاری در حوزههای ساختوساز، تأمین مصالح، صنایع دستی، آیتی و بسیاری زمینههای دیگر وجود دارد.
وی با تأکید بر لزوم آشنایی فعالان اقتصادی ایرانی با بازار بنگلادش و شناخت میدانی و ملاقات حضوری تجاری، حضور مؤثر فعالان ایرانی در نمایشگاه سالانه بنگلادش و همچنین اعزام هیأت تجاری به این کشور را دو زمینه مهم برای تقویت همکاری و ارتقای حجم تجارت برشمرد و در این زمینه مقرر شد همکاری مستمری بین اتاق ایران و نمایندگی ایران در کشور بنگلادش برقرار شود.
در این نشست همچنین خورشید گزدرازی، رئیس اتاق بوشهر و مسئول اتاق معین بنگلادش نیز با اشاره به اقدامات و برنامههای همکاری با بنگلادش در مورد زمینههای مشترک کاری میان دو کشور گفت: ایران آمادگی دارد در تأمین اقلام مورد نیاز بنگلادش، در تمامی زمینهها همکاری کند.
منبع: خبرگزاری مهر