رئیس اتاق سمنان معتقد است در جامعهای که تولید، منزلت اجتماعی ندارد، سرمایهگذاری ریشه نمیگیرد، بنابراین به منظور تحقق سرمایهگذاری، الگوهای ناکارآمد گذشته را تغییر داده و شجاعانه اصلاحات بنیادین در اقتصاد ایجاد کنیم.
به گزارش اهام ایران، انتخاب «سرمایهگذاری برای تولید» به عنوان شعار سال از سوی رهبری از منظر جهتگیری اقتصادی یک نقطه عطف محسوب میشود. فرجالله معماری، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان در این ارتباط اعتقاد دارد که کشور در آستانه آزمونی تاریخی قرار گرفته و یا میپذیرد که «تولید ملی» بدون «سرمایهگذاری مؤثر» تنها یک شعار باقی بماند؛ یا باید تصمیم بگیرد که قواعد بازی را به نفع تولید و مشارکت بازتعریف کند.
او بر این باور است، درک سرمایهگذار از نیت و اراده حاکمیت برای حمایت از فعالیت مولد، معنایی است که سرمایهگذار از مفهوم امنیت دارد و تحقق سرمایهگذاری نهفقط یک فراخوان اقتصادی، بلکه دعوتی به بازنگری در شیوهها، ساختارها و نگرشهاست.
این فعال اقتصادی در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین تصریح میکند که اقتصاد ایران «نیازمند بازسازی الگوی تصمیمسازی»، «شجاعت در اصلاحات بنیادین» و «هدایت خردمندانه و آیندهنگر در ساختار حکمرانی اقتصادی» است و از همین منظر نباید فرصت سال ۱۴۰۴ را از دست بدهیم و باید از الگوهای ناکارآمد گذشته به صورت آگاهانه عبور کنیم. متن کامل این گفتوگو را در ادامه میخوانیم.
ارزیابی شما از نامگذاری سال ۱۴۰۴ بهعنوان «سرمایهگذاری برای تولید» چیست؟
این شعار را باید بهمثابه نقطه عطفی در سیاستگذاری اقتصادی کشور تلقی کرد؛ نه فقط از نظر عنوان، بلکه از منظر جهتگیری. اگر سالهای گذشته را مرور کنیم، خواهیم دید که بسیاری از شعارها در مرز نیت باقی ماندند و به مرز اثربخشی نرسیدند؛ اما شعار امسال، «سرمایهگذاری برای تولید»، واجد ظرفیتی است که میتواند به نقطه تمرکز واقعی سیاستگذاری بدل شود. سرمایهگذاری، فقط جریان تأمین مالی نیست؛ آزمون اعتماد، شاخص بلوغ حکمرانی و آینهای است که در آن ساختارهای اجرایی، شفافیت تصمیمگیری، و ثبات قواعد بازی بازتاب پیدا میکند. از این رو، تحقق این شعار با بازسازی رابطه دولت با تولید، مردم با سیاستگذاران و اقتصاد ملی با آیندهاش تحلیل و تفسیر خواهد شد.
منبع؛ اتاق ایران