مواد اولیه وارداتی به کشور وارد نمیشود، بانکها وام نمیدهند و تمامی این موارد باعث شده تا شرکت تولیپس به اجبار ۲۰۰ نفر از کارگران خود را تعدیل کند.
به گزارش اهام ایران، تولیپس از سال ۱۳۴۱ تولید لوازم خانگی بخصوص لوازم آشپزخانه را در دستور کار داشته است، در برنامههای فرهنگی نیز شرکت و تولیدات بسیاری در این زمینه دارد؛ به طور کلی میتوان گفت شرکت ایران ناسیونال حامی رسانهها بوده است اما شرایط اقتصادی و تولید به گونهای پیش رفته که تولیدکنندگان یکی پس از دیگری کار را تعطیل و بازار را ترک میکنند.
شرکت تولیپس نیز با سابقه کاری بیش از ۶۰ ساله به دلیل عدم به موقع پرداخت تخصیص ارز و نبود حمایت واقعی مسئولین ۲۰۰ پرسنل را به اجبار تعدیل کرده است. به همین دلیل شاهد بروز مشکلات معیشتی کارگران هستیم و این موضوع زنگ خطری است برای تولید و اقتصاد کشور.
خطاب ما به دولت و مسئولین است، آقای مسئول برای تولید چه کاری میخواهید انجام دهید؟ تولید کشور در حال نابودی است، تولیدیهای مختلف کوچک و بزرگ نزدیک به ورشکستگی هستند.
شاهین علی محمدی، مدیرعامل شرکت صنایع الکتریکی ناسیونال ایران (تولیپس) با بیان اینکه تحریم تا ابتدای امسال به مقدار زیادی به عنوان یک فرصت قلمداد میشد و تولیدیها به خصوص در صنعت لوازم خانگی افزایش تولید داشتند، گفت: مقام معظم رهبری نیز با ممنوعیت واردات کالاهای کرهای حمایت ویژهایی از تولیدکنندگان داشته و با حمایت خود باعث افزایش رشد در صنعت لوازم خانگی شدند.
او افزود: بر اساس آمار رسمی تولید لوازم خانگی از سال ۱۳۹۷که واردات لوازم خانگی ممنوع شد هر سال ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش تولید را شاهد بودیم.
صنعت لوازم خانگی دومین صنعت کشور
مدیرعامل شرکت تولیپس گفت: امروز دومین صنعت پیشران کشور پس از خودرو هستیم و بیش از نیم میلیون نفر در این صنعت اشتغال دارند، اما از ابتدای امسال دچار مشکلات بسیاری به علل سیاسی و… شدهایم و بانکها نیز شرایط انقباضی داشته و وامی به تولیدکننده پرداخت نکردند تا شاید اینطور تورم و میزان نقدینگی را در کنترل داشته باشند.
او تاکید کرد: تخصیص ارز در گذشته هر ۱۰ روز یکبار بود، پس از گذشت مدت زمانی به ۷۰ روز رسید و امروزه هم که اصلا مشخص نیست که چه زمانی میتوانیم ارز را تحویل بگیریم.
رکورد در بازار لوازم خانگی
او در بخش دیگری از صحبتهای درباره تخصیص ارز و سیاستهای دولت، گفت: بزرگترین مشکل در تخصیص ارز، به ویژه در ماههای اخیر، به وجود آمده است. دولت در مهر و آبان ماه بخشی از ارزهای مورد نیاز را پرداخت کردهاند.
گفته شده که از ابتدای دی ماه، سامانه نیما به طور کلی در حال حذف شدن است و تولیدکنندگان مجبور به خرید ارز با نرخ آزاد هستند که این امر به افزایش قیمتها منجر میشود.
علی محمدی با اشاره به عدم وجود نقدینگی کافی برای خرید ارز، گفت: متاسفانه سیاستهای انقباضی بانکها در تامین نقدینگی به مشکلات تولیدکنندگان افزوده است.
او با اشاره به رکود اقتصادی و عدم وجود خریدار در بازار، گفت: از دولت باید به واقعیتهای تولید توجه کند. متاسفانه تصمیمات خلقالساعه دولت اصلیترین مانع تولید است. به طوریکه دولت ناگهانی اقدام به ممنوعیت تولید جاروبرقیهای بالای ۱۶۰۰ وات به منظور صرفهجویی در مصرف برق میگیرد.
وی ادامه داد: این تصمیم، غیرمنطقی است و معتقدیم که بهتر بود دولت به جای این تصمیمات، به سراغ وسایل پرکاربردتری مانند کولرهای گازی و بخاریها میرفت؛ چراکه این تصمیمات میتواند به افزایش قاچاق کالاهای خارجی منجر شود و در نهایت به تولید داخلی آسیب بزند.
مدیرعامل شرکت تولیپس اظهار کرد: متاسفانه سیاستهای فعلی دولت به سمت تولید نیست و از مسئولان میخواهیم که به واقعیتهای تولید توجه بیشتری داشته باشند.
مشکل واردات مواد اولیه به کشور
مدیرعامل شرکت تولیدی ایران ناسیونال، تولیپس با اشاره به اینکه علیرغم داخلیسازیها باز هم امکان ادعای اینکه هیچ نیازی به خارج نداریم را نمیتوانیم داشته باشیم، ادامه داد: مواد اولیه مورد نیاز صنایع و تولیدکنندگان باید از کشورهای خارجی تامین کننده وارد شود.
علی محمدی افزود: از خردادماه امسال، به دلیل عدم واردات کافی، تولید دچار مشکل شده است. مسئولین اما با وعده اینکه یک هفته تا دو هفته دیگر جلسه برگزار میشود و عدم تحقق این وعده کار را به امروز و فردایی بی نتیجه کشاندند.
تعدیل نیروی تولیپس اجتناب ناپذیر شد
مدیرعامل شرکت تولیدی ایران ناسیونال، تولیپس، گفت: به عنوان یک کارخانه تولیدی لوازم خانگی کوچک این ادعا را داریم که جزء سه تولیدکننده برتر در کشور هستیم اما با این بیتفاوتیهای مسئولین، هیچ چارهای جز کاهش پرسنل برای ما باقی نماند.
علی محمدی در ادامه با بیان اینکه بسیاری از کارخانههای دیگر که در مجاورت ما در شهر اصفهان فعالیت میکنند، یا حقوق عقب افتاده دارند یا مجبور به تعدیل نیرو شدهاند؛ تاکید کرد: اما سیاست ما در این شرکت این بوده که حقوق عقب افتاده به هیچ وجه نداشته باشیم.
او افزود: با تعدیل نیرو شاید نیروی کار، بتواند در جای دیگر مشغول به کار شود یا از بیمه بیکاری خویش استفاده کند.
منبع؛ ایلنا