گزارش جلسه:
ششمین جلسه کمیسیون صادرات انجمن صنایع لوازمخانگی ایران، روز شنبه مورخ ۹۸/۰۷/۲۰ در محل انجمن، به میزبانی آقای دکتر فرشید فرزانگان؛ رئیس هیأتمدیره اتاق بازرگانی ایران و امارات و دکتر حامد استیری؛ عضو هیأتمدیره اتاق بازرگانی ایران و امارات برگزار شد.
در این جلسه، آقای دکتر فرزانگان در باره تعامل اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات، فعالیتهای آن و نیز تجارت با امارات در مقطع کنونی، موارد زیر را عنوان کرد:
- اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات ۴۰۶ عضو دارد که غالباً از شرکتهای تولیدکننده فولاد، حملونقل، سلامت محور (غذایی)، لوازمخانگی، صنعتی، هیدروکربنی و پتروشیمیها میباشد.
- امارات متحده عربی بسیار متأثر از تحریمها بوده و به صورت کامل از قوانین تحریمها پیروی میکند.
- صادرات به این کشور ۵۰% کاهش داشته حال که واردات شرکت ها ۴۵% افزایش داشته است.
- صادرات محصولات ایرانی غالباً سلامت محور (غذایی) و مواد پتروشیمی و معدنی است.
- متأسفانه فضای سیاسی امارات بسته و کانالهای تجاری و بازرگانی فعالیت چندانی ندارند.
- صادرات طی ماههای اخیر نزدیک به ۲/۱ میلیارد دلار بوده که از طریق شرکای تجاری و با برند غیرایرانی صادر شده است.
- پیشنهاد میشود به منظور تسهیل و شفافسازی در تجارت در این کشور از شیوخ ساکن آن تحت عنوان سهامدار استفاده شود.
- در حال حاضر مبلمان، پارچه، خشکبار، زعفران، موادغذایی و کاشی و سرامیک از طریق کانالهای غیررسمی صادر میشود.
- برای صادرات لوازمخانگی به امارات یکی از راه حلهای کارساز، ایجاد نمایشگاه دائمی در دبی با کمک ایرانیان مقیم در دبی است.
- باید از ظرفیت کنسرسیومها و هلدینگهای لوازمخانگی و کمک از شیخنشینان در امر صادرات استفاده کرد.
- بهتر است تجارت به کمک اتاق مشترک ایران و امارات و ایرانیان مقیم در دبی و ارتباطات غیر رسمی انجام پذیرد.
- حضور فعال در نمایشگاه Expo 2020 دبی پیشنهاد میشود.
- پیشنهاد میشود از نمایشگاههای محلی به نام Global village برای نمایش محصولات لوازمخانگی در زمان برگزاری نمایشگاه Expo 2020 دبی هم استفاده کرد.
- ایران نیز در نمایشگاه Expo 2020 دبی پاویون دارد که شرکتهای تولیدکننده هم میتوانند حضور فیزیکی داشته باشد یا به صورت مولتی مدیا اسپانسری و یا به صورت بروشور هم شرکت نمایند.
- ثبت شرکت در امارات با ۶۰ درصد مالکیت حقیقی و ۴۰% سهم اعراب قابل انجام است.
- تولید در کشورهای دیگر از جمله عراق و عمان و صادرات به امارات بسیار آسانتر است.
اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات در زمینه داوری، استخدام وکیل بومی و اماراتی، انجام مشاورههای بازرگانی و حتی اخذ ویزا برای مدیرانعامل هم فعالیت دارد.
در ادامه نشست، آقای دکتر محمود استقلال؛ رئیس کمیسیون صادرات انجمن حضور در نمایشگاه Expo 2020 و Big5 دبی را در جهت برندسازی و نمایش محصولات لوازمخانگی حائز اهمیت دانست.
وی افزود: تولید در امارت متحده عربی (سرزمین اصلی) نیازمند استاندارد و گواهی Esma است که البته ربطی به گواهی SE نداشته و چنانچه محصولات برای صادرات مجدد با برند امارات محقق شود نیازمند ارزش افزوده ۴۰ درصدی در این کشور میباشد.
در ادامه نشست، آقای علی خروجی؛ رئیس صادرات شرکت استیلالبرز به صادرات محصولات شرکت متبوعش به امارات اشاره کرده افزود: محصولات سینک، گاز و هود این شرکت با استاندارد Esma و پرداخت پنج درصد مالیات بر ارزشافزوده محصولات که به تازگی در کشورهای حوزه خلیج فارس اجرایی شده به کشورهای آفریقایی صادر میشود.
وی مهمترین مشکل در مراودات تجاری با امارات را عدم برگشت پول به صورت بانکی و اخذ کارمزدهای زیاد صرافها برای برگشت پول به ایران عنوان کرد.
در این جلسه: آقایان فرشید فرزانگان؛ رئیس هیأت مدیره اتاقایران و امارات، حامد استیری؛ عضو هیأت مدیره اتاقایران و امارات، محمود استقلال؛ رئیس کمیسیون صادرات انجمن، محمدهادی یونسی وقار؛ کارشناس صادرات شرکت امرسان، میثم صفائی؛ کارشناس صادرات شرکت چینی زرین ایران، کاوه محمدی؛ کارشناس صادرات شرکت تکرانمبرد (ایستکول)، سهیل عاطفی؛ مدیر تجارت بینالملل شرکت کن، حمید زارع حسینی؛ نماینده مدیریت شرکت بیمکث، فریبرز زاهدی؛ مشاور صادرات شرکت بیمکث، محمدعلی خروجی؛ رئیس صادرات شرکت صنایع استیلالبرز، محمدرضا منصور بقائی؛ مدیرفروش و بازاریابی شرکت نوآوران صنعت، عابد قاسم نژاد؛ مدیرفروش شرکت نیکسان، افشین شیخی؛ دبیر کمیسیون صادرات انجمن و خانمها: سارا عقیلی؛ مسئول صادرات شرکت آبسال و اکرم محمدی؛ کارشناس شرکت سولانسبز حضور داشتند.