پنجمین رویداد مشاوره به کسبوکار با هدف ارائه راهکارهای مؤثر در بهبود فعالیتهای اقتصادی، تقویت محیط کسبوکار کشور، توانمندسازی و تابآوری کسبوکارها در سال پیشرو با همکاری معاونت کسبوکار اتاق ایران و همراهی فدراسیون مدیریت و مشاوران کسبوکار ایران و با مشارکت علمی انجمن مشاوران مدیریت ایران، برگزار شد.
به گزارش اهام ایران، در حاشیه این رویداد میزهای تخصصی در نظر گرفته شده تا صاحبان بنگاهها، مشکلات خود را با مشاوران مدیریت و کسبوکار در میان گذاشته و راهحلهای لازم را دریافت کنند. از طرفی نمایشگاهی برپا شده تا توانمندیهای بنگاهها را به نمایش بگذارد و زمینه انتقال تجربیات را بین واحدهای اقتصادی فراهم سازد.
در مراسم افتتاحیه این رویداد، پیام باقری، نایبرئیس اتاق ایران با اشاره به ضرورت توانمندسازی و تابآوری کسبوکارها، گفت: انطباقپذیری با حفظ گردش کار در یک بنگاه اقتصادی با صیانت از کارکنان، برند و داشتههای آن بنگاه، معنای مفهوم تابآوری است. در واقع پیشرفت بنگاه و فرصتطلبی در وضعیتی که متغیرهای ویژهای بر یک بنگاه حاکم است به معنای تابآوری است؛ هرچند که اصولی بر آن حاکم بوده و باید رعایت شود؛ اولین اصل، سازگاری و دومین مورد، برنامه داشتن برای مقابله با ریسکهایی است که به مدیریت چابک نیاز دارد.
او ادامه داد: سرعت تغییرات بالاست و یک بنگاه تابآور با مدیریت درست و دقیق سیگنالها را نسبت به ریسکها دریافت و پیشبینی میکند، این بنگاه باید بتواند در برابر این ریسکها مقاومت و خود را به سرعتترمیم کند. در این بین فرصتطلبی بنگاه میتواند به استمرار فعالیت آن بیانجامد.
به باور این فعال اقتصادی یک بنگاه توانمند توان و تابآور است. یعنی باید خود را پیش از اینکه دچار مشکل شود، توانمند کرده باشد که در این مسیر، اتاقها مأموریت توانمندسازی بنگاهها را به عهده دارند.
باقری تصریح کرد: برگزاری این رویداد که از سال ۹۸ شروع شده و امروز پنجمین دوره آن را برگزار میکنیم، در راستای رسالتی است که بر عهده اتاق گذاشته شده است. اتاق به دنبال آن است که راهکارهای خلاقانه را به بنگاهها معرفی کند و آنها بتوانند در برابر چالشها، تابآور شوند.
بر اساس اظهارات نایبرئیس اتاق ایران، صنعت مشاوره در مسیر رشد و توسعه اقتصادی، جایگاه و نقش مهمی برعهده دارد و اتاق ایران با حمایت از آن سعی دارد به توانمندسازی بنگاههای اقتصادی و بهبود محیط کسبوکار کمک کند.
باقری پیشنهاد داد: این رویداد در اتاقهای سراسر کشور برگزار شود تا در سطح جغرافیای کشور، بنگاههای اقتصادی را توانمند کرده و توسعه فراگیر را دنبال کنیم.
کسبوکارها در سال ۱۴۰۳ با چه مسائلی مواجه خواهند بود؟
محمود اولیایی، رئیس فدراسیون مدیریت و مشاوران کسبوکار ایران نیز در ادامه به پیشبینی وضعیت کسبوکارها در سال ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: ابرروندها اولین موضوعی هستند که همه کسبوکارها در دنیا با آنها مواجه خواهند بود؛ تحولات دیجیتال و مسائل اجتماعی از جمله این ابرروندها هستند. لایه دوم که آن هم روی همه کسبوکارها در دنیا اثر دارد، مسائل سیاسی و پیامدهای ناشی از جنگهای جاری است. لایه سوم به داخل ایران مربوط میشود که آن هم اثرات در حال عمیق شدن تحریمهاست.
او ادامه داد: لایه چهارم، موضوعاتی با منشأ داخلی است؛ مهمترین آن بودجه ۱۴۰۳ است که بدون شک روی کسبوکارهای داخلی اثرات نامطلوبی در پی دارد. در این بین نبود استراتژی توسعه صنعتی را نیز باید به عنوان یک نقطه ضعف جدی در نظر گرفت.