رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: بسته حمایتی دولت از تولید، امکان ایجاد گشایش و حذف موانع در کمترین زمان را ممکن کرد، بنابراین پیشنهاد می شود دولت این تسهیلگری را در امور گمرکی، مالیاتی و بانکی نیز مورد توجه قرار دهد و به صورت مقطعی به آن نپردازد.
به گزارش انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران به نقل از ایرنا، صمد حسن زاده روز در بیست وچهارمین جلسه هیات نمایندگان دوره دهم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اظهار داشت: یکی از ضرورت های اقتصادی، سهولت در تجارت و اصلاح سیاست های ارزی است تا واردکنندگان و صادرکنندگان به مدیریت دارایی بپردازند، در غیر این صورت روند تبدیل دارایی غیر منقول و منقول و جریان تولید دچار نقص می شود.
وی تاکید کرد: امروز تامین مالی واحدهای تولیدی در شرایط اضطرار و ضروری است که نیازمند تنوع بخشی و فراتر از روش های موجود نظام بانکی است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بر تشکیل ستاد تدابیر ویژه اقتصادی بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: باید این ستاد به فوریت شکل گیرد، از این طریق تهدید اقتصادی به فرصت تبدیل می شود.
وی با اشاره به خدمات دولت در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: جنگ اخیر با فرمانده ای هوشمندانه رهبر معظم انقلاب، سلحشوری نیروهای مسلح، تدابیر موفق رییس جمهور و انسجام ملی جلوه هایی از حضور در سایه همدلی و ملی را ماندگار کرد و تصویری از مقاومت ملی و میهن دوستی را به نمایش گذاشت.
حسن زاده عنوان کرد: این جنگ کشور را در موقعیتی قرار داد تا تاب آوری اقتصادی با ظرفیت های بخش خصوصی ارزیابی شود. این اتاق بازرگانی در کنار اتاق تعاون و اصناف با مشارکت انجمن ها نقش خود را در تامین نیازهای کشور و حفظ و صیانت از تولید را حفظ کرد که جلوه ای از هماهنگی و مسئولیت پذیری بود.
وی با اشاره به اینکه مردم در کنار حاکمیت انسجام ملی را به نمایش گذاشتند، گفت: باید از این فرصت برای کشور استفاده کرد ضمن اینکه نیازمند بازنگری در تمرکز زدایی در تصمیمات کشور هستیم تا بخش خصوصی ضعیف تر نشود. باید به موضوع مردمی سازی اقتصادی توجه کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران عنوان کرد: فعالان و تشکل ها به دنبال گسترش فعالیت بخش خصوصی در اقتصاد هستند که نقش آفرینی در بخش داخلی و بین المللی به دنبال دارد، به گونه ای که اتاق بازرگانی و بخش خصوصی در بخش بین المللی می توانند درهای کشور را به سوی مذاکرات منطقه و بین المللی باز کنند و پیگیری توافقات یکی از راه های برون رفت از جنگ است.
وی اضافه کرد: نامه هایی جداگانه در قالب ارائه پیشنهادهای در شرایط بحران اقتصادی و جنگی، خدمت رهبر معظم انقلاب اسلامی و رییس جمهور ارائه کردیم که در آن به کاهش سطح تنش بین المللی پرداخته ایم و آماده پذیرش مذاکره با طرف های منطقه ای هستیم.
حسن زاده با اشاره به اینکه گشوده شدن مسیری در مذاکره بین المللی به تاب آوری بخش خصوصی کمک می کند، گفت: در مذاکرات توصیه می شود تاکید بر تمرکز مسایل سیاسی، اقتصادی و امنیتی باشد. اکنون افزایش سهم بخش خصوصی در سطح داخلی آماده است از یک سو اراده رییس جمهور در تفویض اختیار به استانداران و تاکید بر خصوصی سازی را شاهد هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاکید کرد: مدنی زاده وزیر اقتصادی نیز در جلسه شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت به گسترش نقش بخش خصوصی و کاهش تصدی گری دولت تاکید کرد تا این تمرکز زدایی منجر به خصوصی سازی شود و امیدواریم زمینه سرمایه گذاری بخش خصوصی در طرح های بزرگ اقتصادی فراهم شود.