الزام استانداردسازی قطعات لوازم خانگی
[su_image_carousel source=”media: 3812″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
دکتر آقا محمدی؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت در جریان مراسم ارائه نیازهای فناوری صنعت لوازم خانگی بر استانداردسازی قطعات لوازم خانگی تأکید کرد و گفت: ما باید بحث قطعات استاندارد را جدی پیگیری کنیم. اینکه هر تولیدکننده در یک محصول از اندازه قطعات غیر یکسان استفاده کند، منطقی نیست. قابل قبول نیست که بیش از ۶۰ درصد در تولید قطعات تلویزیون وابستگی وجود داشته باشد و بگوییم که نمیشود. بنده اعتقاد دارم که میتوانیم و این نیاز کمیته مشترک است.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه عنوان کرد: محصولات باید بتوانند بیش از ۷ یا ۸ سال عمر کند و نیازی به تعمیر وجود نداشته باشد. محصولات باید پایدار باشند و این مهم نیاز همکاری همه جانبه است. منظور بنده عدم وجود رقابت نیست اما استانداردسازی استانداردسازی قطعات لوازم خانگی و تولید لازم است.
دکتر آقا محمدی افزود: اولین اقدامی که از حدود ۳ سال پیش آغاز شد، تقسیم کار میان بخشهای مختلف در حوزه فناوری بود که معاونت علمی، معاونت ریاست جمهوری در امور پیشرفت، وزارت علوم و… شامل آن میشدند که این نشستها به یک فعالیت ملی و زنجیرهای تبدیل شدند. در حدود ۲۵ زنجیره تعریف و تقسیم کار صورت گرفته است و در همین رابطه بانک مرکزی دایره تامین مالی را در دستور کار خود قرار داد و از همان ابتدا بانک مرکزی در بخش تامین منابع مالی ارزی و ریالی مسئولیت را پذیرفت. وزارت صمت نیز این کار را پذیرفت و زنجیرهها در آن جا رتبهبندی شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در این سیستم خرد و بزرگ وجود ندارد و همه با هم تجمیع خواهند شد. زنجیره طلا و جواهرات شکل گرفت و سند آن توسط خود آنها نوشته و بهزودی جلسات آنها برگزار و به مرحله عملیاتی خواهد رسید. همچنین صنایع غذایی نیز یکی دیگر از زنجیرهها بود که در حال حاضر هر هفته جلسات در یکی از کارخانجات بزرگ برگزار و موضوعات پیگیری میشود. این اتفاق در صنعت خودرو رخ داد و ۵۰ درصد افزایش تولید هدف گذاری و ۴ محصول جدید در ماههای آینده به بازار عرضه خواهد شد. در صنایع پوشاک نیز همینطور و بهزودی شهرک پوشاک کلید خواهد خورد.
دکتر آقا محمدی ادامه داد: اما در خصوص زنجیره بزرگ لوازم خانگی طبیعی است تکنولوژیهای گفته شده بخشی به این موضوع مربوط خواهد بود. باید ماشین ساز شویم و این موضوع بسیار مهم است چرا که کارخانه دار بودن کفایت نمیکند. این جلسه باید با حضور تمامی تولیدکنندگان بزرگ برگزار شود. بازدیدها در حال انجام است و پیشتر گروه انتخاب را بازدید کردیم و برنامه بعدی ما بازدید از کارخانه پاکشوما است.
دکتر آقا محمد اذعان کرد: تهیه یک سند جامع در خصوص صنعت لوازم خانگی الزامی است و البته که در این مهم باید بازار منطقه نیز مد نظر قرار بگیرد. باید جمعی شویم به نام ایران که برای تولید لوازم خانگی در موارد پایه، استانداردسازی صورت گیرد. ورود به بازار کشورهای مختلف بدون پشتوانه خدمات غیر ممکن است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر لزوم ایجاد فروشگاههای بزرگ در بخش لوازم خانگی مانند شهر فرش عنوان کرد: شهر فرش به خوبی از پس این ماجرا بر آمد. حداقل در کلانشهر باید چند فروشگاه بزرگ لوازم خانگی ایجاد شود که امکان نمایش محصولات مختلف لوازم خانگی برای خریداران وجود داشته باشد. همچنین فروشگاههای مجازی نیز از نیاز شرکتهای تولیدکننده است.
دکتر آقا محمد افزود: باید گروههای تخصصی به بحث طراحی محصولات لوازم خانگی بپردازد. نمیشود برای هر گروه تولیدکننده یک سایت بزرگ طراحی راه اندازی کرد اما میتوانیم یک بخش بزرگ طراحی تخصصی داشته باشیم که در زنجیره تولید قرار بگیرد و همه تولیدکنندگان از آن بهره ببرند. در نهایت شرکتهای میتوانند به اختصاصیسازی محصولات خود فکر کنند تا رقابت شکل بگیرد.
وی در پایان گفت: قابل قبول نیست که نمیتوانیم در صنعت لوازم خانگی باهم همکاری کنیم. سیاستهای کشور در پسا تحریم حمایت اساسی و اصولی از تولیدات داخلی است اما کسانی در بازار فعال خواهند بود و به صورت جمعی کار خواهند کرد، حمایت خواهند شد. هرکه از این زنجیره بیرون باشد در جمع تولیدکنندگان قرار نخواهد گرفت. باید همکاری را گسترده و قیمت هارا در کنار افزایش کیفیت تولید، کاهش دهند. قطعا بدانید که در پسا تحریم بازار را در اختیار خارجیها قرار نخواهیم داد تا به راحتی سهم بازار تولیدکنندگان ایرانی را به خود اختصاص دهند.