با وجود ممنوعیت واردات لوازم خانگی، قفسه فروشگاه های از انواع و اقسام این کالاها که به صورت قاچاق وارد کشور می شوند، پر شده و و انواع و اقسام ویژندهای خارجی از کارخانجات معتبر بین المللی تا نشانهای تجاری گمنام در این بازار جولان می دهند.
به گزارش اهام ایران، گشتی در بازار لوازم خانگی به خوبی نشان می دهد که در قفسهها لوازم خانگی انواع لوازم برقی با انواع نامهای تجاری خارجی از کوچک و بزرگ وجود دارد. فروشندگانی که از کیفیت و قیمت لوازم خانگی خارجی با آب و تاب تعریف می کنند بدون اینکه نسبت به لوازم خانگی داخل علاقه ای داشته باشند.
کالای لوازم خانگی خارجی از زمان ممنوعیت واردات یعنی از سال ۱۳۹۷ به صورت قاچاق وارد می شود و به صورت رسمی از مبادی های قانونی وارد نمی شود، از همان سال واردات لوازم خانگی خارجی در راستای حمایت از تولیدات داخلی ممنوع شد اما امروز همین ممنوعیت زمینه قاچاق را هموار کرده است.
اما بسیاری از تولیدکنندگان لوازم خانگی معتقد هستند که به جای ممنوعیت واردات و فراهم سازی راه قاچاق، کاش امکان رقابت لوازم داخلی و خارجی به صورت یکسان فراهم می شود. این در حالیست که لوازم خانگی خارجی از آنجایی که قاچاق وارد کشور می شود و تعرفه گمرکی، بیمه ای، مالیاتی و هزینه های جاری تولید را پرداخت نمی کند بسیار ارزان تر از همان کالای لوازم داخلی است این امر منجر به افزایش سود فروشنده در مقابل با کالاهای داخلی می شود.
عرضه لوازم خانگی قاچاق نه تنها از طریق مرزهای کشور صورت می گیرد بلکه در فضای مجازی از طریق شبکه ها و فضاهای مجازی با نام های تجاری خارجی مختلف به فروش می رود.
تولیدات لوازم داخلی ایرانی طبق گفته بسیاری از کارشناسان و مسئولان کشور قابل رقابت در عرصه جهانی است و دارای کیفیت قابل قبولی است اما تولیدات در غبار غفلت خاک می خورند.
از یک سو بی توجهی به تولیدات داخلی از سوی دیگر ناترازی انرژی و مشکلات تخصیص ارز منجر به رکود در بازار لوازم خانگی داخلی شده است و تولیدکنندگان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند.
تولیدکنندگان لوازم خانگی با ابراز گلایه از مشکلات تولید می گوید که شامل ناترازی انرژی با قطعی مکرر گاز و برق، تعدد سامانه ها در ثبت سفارش مواد اولیه، طولانی بودن فرایند تخصیص و تامین ارز، افزایش هزینه های جاری و موضوع قاچاق است.
منبع؛ ایرنا