در دومین نشست دبیران اجرایی اتاقهای سراسر کشور با هیات رئیسه اتاق ایران، مسائل استانها، تشکلها، شورایگفتوگو دولت و بخش خصوصی و چگونگی اولویت بندی مسائل توسعه اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش اهام ایران، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: اتاق ایران سعی میکند برنامههای توسعهای را در سراسر کشور پیگیری کند. در این مسیر، تکلیف دبیران اجرایی اتاقهای سراسر کشور بسیار سنگین است و تحولات رخداده در کشور تکلیف اتاق ایران را سنگینتر کرده است.
صمد حسنزاده در دومین نشست دبیران اجرایی اتاقهای سراسر کشور با هیات رئیسه اتاق ایران، افزود: اتاق ایران در کنار دولت چهاردهم برای حل مشکلات اقتصادی کشور تلاش میکند. باید بنا را بر تعامل و همکاری بگذاریم و در حل مشکلات کشور پیشقدم باشیم.
او تأکید کرد: در اتاقهای سراسر کشور باید مبنا تعامل و همکاری برای حل مسائل اقتصادی باشد و اتاق بازرگانی از هیچ استانداردی برای توسعه کشور کوتاه نمیآید. رویه اتاق ایران تعامل و گفتوگو برای پیگیری مسائل کشور است.
بخش خصوصی طرحها و لوایح مجلس را پیگیری کند
در ادامه نشست، محمدرضا رمضانی، معاون امور مجلس اتاق ایران درباره اهمیت توجه اتاقهای سراسر کشور به طرحها و لوایح مجلس شورای اسلامی گفت. روسای اتاقهای شهرستان باید به این لوایح در دستور دقت کنند، بر روی موضوع تمرکز کرده و نگاه و نظر پیشنهادی خود را با نمایندگان شهرهای خود در مجلس مطرح کنند. همچنین در کمیسیونهای تخصصی این لوایح را بررسی و نقد کرده و نظرات خود را به اتاق ایران منعکس کنند.
رمضانی درباره طرح اصلاح قانون اتاق بازرگانی گفت: بررسی این قانون در دوره مجلس قبلی به پایان رسیده بود و در ماه گذشته طرح را در مجلس وصول شده است. در دوره گذشته بیش از ۹۰ درصد از پیشنهادهای اصلاحی اتاق ایران درباره این طرح موردتوجه قرار گرفته و در دوره جدید هم باید حوادث را پیگیری کرد.
نقش اتاقها در اقتصاد ملی موردتوجه قرار گیرد
بعد از آن دبیرکل اتاق ایران از نقش و جایگاه دبیران در اتاقهای سراسر گفت: باید اهمیت نقش دبیران اجرایی مورد بررسی قرار گیرد. اتاق ایران در دوره جدید به تقسیمکار ملی توجه دارد و این مسئله در سطوح متعدد مورد تأکید است.
ساسان شاه ویسی تأکید کرد: اگر قرار است بهعنوان مشاور سه قوه عمل کنیم باید ظرفیتهای خود را تعریف کنیم و گامهای عملیاتی را در این مسیر مشخص کنیم و آن را با سه قوه در میان بگذاریم.
او ادامه داد: ما مسئول رعایتشان کارآفرینان و تولیدکنندگان هستیم و اتاق ایران بهعنوان تشکل و سازمان مردمنهاد که بخش خصوصی را نمایندگی میکند، باید در اقتصاد ملی جایگاه خود را تقویت کند. باید مشخص شود که اتاق ایران در اقتصاد سیاسی کشور، در سطح ملی، منطقهای، اقتصاد محلی و بینالمللی چه کارویژهای دارد و چه گرهی میتواند از اقتصاد ملی باز کند.
او تصریح کرد: باید اتاقهای سراسر کشور از خود بپرسند که آیا میتوانند در سطوح مختلف ملی تا بینالمللی نقشآفرینی کنند؟ دبیران به جهت راهبری و ایجاد بستر مناسب اقتصادی نقش جدی دارند. گاهی این وظیفه بزرگ فراموش میشود درحالیکه نباید این وظیفه در میان کارهای روزمره فراموش شود.
او در ادامه به برنامههای اتاق ایران اشاره کرد که در جهت استفاده از ظرفیتها بهصورت بهینه تنظیم و تأکید شده است.
شاه ویسی درباره بودجه اتاق ایران و اتاق شهرستانها هم گفت: عملکرد و گزارش بودجه سالانه ارسال میشود و ما سعی کردهایم در بودجه مبتنی بر عملکرد سال براساس تقویم خود عمل کنیم. در ادامه این بودجه و عملکرد را ارزیابی کرده و نواقص را بررسی و در جهت رفع آن کار خواهیم کرد.
منبع؛ اتاق ایران