اعضای اتاق مشترک ایران و ژاپن در نشست خود به بررسی راههای مشارکت بخش خصوصی در اکسپو ژاپن علیرغم اعلام انصراف دولت از حضور در این دوره اکسپو، پرداختند؛ آنها خواستار تجدیدنظر دولت در این باره هستند.
به گزارش اهام ایران، به دنبال اعلام انصراف دولت ایران از حضور در اکسپو ژاپن، اعضای اتاق مشترک ایران و ژاپن نشستی را ترتیب دادند تا ابعاد موضوع، زمینه و امکان مشارکت بخش خصوصی در این رویداد را بررسی کنند.
به باور فعالان اقتصادی، این انصراف یک خودتحریمی بزرگ محسوب میشود چراکه متناسب با وضعیت حاکم، ایران به چنین مشارکتهایی نیاز دارد تا بتواند توانمندیهای خود را به بهترین شکل معرفی کند.
متناسب با آنچه در این جلسه تشریح شد، اعضای اتاق مشترک ایران و ژاپن پیگیری برای تجدیدنظر درباره مشارکت ایران در این اکسپو را درخواست کردند.
از طرفی این پیشنهادها اعلام شد که اگر نتوانستیم در چارچوب بخش خصوصی پاویونی در اکسپو داشته باشیم، میتوانیم برنامههای جانبی را طراحی، هیاتهایی را اعزام و برای حضور و معرفی مناسب و درخور کشور در روز ملی ایران در اکسپو، برنامهریزی کنیم.
انصراف از اکسپو، اقدامی برخلاف مسیر توسعه است
قدیر قیافه، نایبرئیس اتاق ایران با حضور در این نشست گفت: در رویدادی با قدمتی نزدیک به ۲۰۰ سال قرار است برای اولین بار حضور نداشته باشیم. این تصمیمی بر خلاف توسعه است. اکسپو، تاریخ ملتها، امروز و آینده آنها را ترسیم میکند. پس تلاش کنیم راههای حضور را بررسی و پیدا کنیم.او بر اتحاد و تلاش جمعی باهدف مشارکت بخش خصوصی در اکسپو ژاپن، تأکید کرد.
در این جلسه حسین سلاحورزی، رئیس اتاق مشترک ایران و ژاپن با اشاره به اعلام انصراف دولت ایران از حضور در اکسپو ژاپن، گفت: مشارکت در اکسپو این امکان را فراهم میکند تا با وجود تحریمها، فرصتی شش ماهه در اختیار داشته باشیم و امکانات و توانمندیهای خود را در معرض دید همه کشورها قرار دهیم. اتاق ایران و اتاق مشترک ایران و ژاپن، همواره اعلام کردهاند که آمادگی دارند در حد ممکن و میسر با قید فوریت از طریق رویدادهای جانبی، نقشی در این اکسپو ایفا کنند.
او ادامه داد: علیرغم محدودیتهای ناشی از تحریمها و تأثیر آن روی تجارت بین دو کشور، همچنان با واسطه روابط خود را ادامه دادیم.
از طرف دیگر سابقه و تجربه خوبی بین دو کشور از منظر فرهنگی، تبادل تکنولوژی، کمکهای توسعه پایدار و امور آموزشی و دانشگاهی وجود داشته و توانستیم همچنان در این بخشها با هم همکاری کنیم.
سلاحورزی ادامه داد: از ۱۳۹۰ و شروع تحریمها یکی از تبعاتی که گریبان ایران را گرفته بود از دست رفتن عضویتها و کرسیهای بینالمللی بود که به سختی به دست آورده بودیم. به هرحال تشکلها سعی کردند از این دستاوردها حمایت کنند.
او افزود: اتاقها همواره اعلام کردند که آمادگی کمک دارند؛ اما همیشه بعد از اینکه مصیبت اتفاق میافتاد، متوجه امر میشویم. انتظار داریم دولت چهاردهم این مسیر را ادامه ندهد. درباره اکسپو ژاپن هم این مشکل رخ داد، علیرغم اینکه بارها درباره همکاریها مکاتبه کردیم، بعد از اینکه دولت تصمیم به انصراف گرفت، از موضوع مطلع شدیم.
رئیس اتاق مشترک ایران و ژاپن، حاضر نشدن در اکسپو را در مسیر انزوای کشور ارزیابی کرد و گفت: به نظر میرسد اصل ماجرا از دست دادن زمان است. حال بخش خصوصی و اتاق ایران برای حمایت و همکاری، اعلام آمادگی کردهاند و مکاتبات انجام میشود و در صورتی که توانستیم در سطحی آبرومند مشارکت کنیم، موضوع را دنبال خواهیم کرد. اگر هم نشد به سراغ سناریوهای بعدی میرویم تا به طور کامل ارتباطمان با اکسپو قطع نشود.
بخش خصوصی برای حضور در اکسپو رایزنی کند
در بخش بعدی نشست، نازنین گرجی یزدی، دبیر اتاق مشترک ایران و ژاپن درباره جایگاه اکسپو در جهان و چگونگی برنامهریزی برای مشارکت حرفهای در این رویداد، توضیحاتی ارائه داد. بر اساس گزارش او، اکسپوها، نمایشگاههای جهانی هستند که دستاوردهای علمی، فرهنگی، اجتماعی و … کشورهای مختلف ارائه میدهند. قرار است اکسپو ژاپن با موضوع «طراحی جامعه آینده» ۲۴ فروردین تا ۲۱ مهر ۱۴۰۴ در اوزاکا برگزار شود.
منبع؛ اتاق ایران