اساسنامه انجمن

اساسنامه

انجمن صنایع لوازم خانگی ایران

 

پیشگفتار:

صنعت لوازم خانگی یکی از رشته‌های شتاب‌دهنده توسعه صنعتی است. صنعتی متنوع با کاربرد‌های گوناگون که به‌صورت گسترده علاوه ‌بر استفاده وسیع خانگی و تأمین‌کننده نیاز ضروری و غیرقابل اجتناب خانواده‌ها، در بخش‌های اداری و تجاری کاربرد دارد و سهم بسیار وسیعی از بازار را به‌خود اختصاص داده است. صنعتی که برای صنایع فولاد، پتروشیمی، مس و… ارزش‌افزوده ایجاد می‌کند.

با توجه به این ویژگی‌ها، ایجاد فضای کسب ‌وکار مطلوب برای تعالی و تکامل این صنعت – بوجود آوردن شرایط مناسب برای سرمایه‌گذاری و توسعه واحد‌های صنعتی- بررسی قوانین و مصوبات مرتبط با تولید، تعرفه، مسائل پولی و صادرات و… توسعه فرهنگ صنعتی- تقویت بخش‌های تحقیق و توسعه و ارتقاء سطح مدیریت در این بخش- توسعه و استفاده از تکنولوژی پیشرفته و جذب فن‌آوری- تولید محصولات رقابتی قابل رقابت با محصولات خارجی- توسعه صادرات، و… محور و مرکز ثقل برنامه‌های انجمن صنایع لوازم خانگی ایران به‌ شمار می‌آیند.

تشکلی که فعالیت رسمی خود را در سال ۱۳۶۱ با نام « شورای سازندگان وسایل گازسوز و سیلندر گازمایع » آغاز کرد و در مسیر تحول و تکامل در سال ۱۳۸۰ به « شورای صنایع گاز و لوازم خانگی » تغییر نام داد  و بالاخره در سال ۱۳۸۸ به «انجمن صنایع لوازم خانگی ایران» تبدیل شد و در این سال‌های متمادی، فعالیت هدف‌گرا و مؤثر را با بهره‌گیری از خردجمعی و برخورداری از مدیریت دانش محور و جامع‌نگر در کارنامه موفق خود به ثبت رسانده است.

انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با احساس مسئولیت در برابر مسائل و نیازهای این صنعت در شرایط گوناگون و پایبندی به رسالت خویش در حل مسائل و رفع موانع و گذر از بحران‌ها کوشیده‌ است.

 

 

 

فصل اول : اهداف و کلیات

 

ماده ۱ – اهداف و موضوع فعالیت:

به منظور ساماندهی امور مربوطه و حفظ توازن، نظم و فراهم کردن امکان بهره برداری بیشتر از سرمایه گذاری وتولید، استفاده و انتقال تجربیات علمی و عملی دست اندرکاران و به هنگام نمودن آن برای نیل به اهداف قانونی توسعه دراین‌گونه موارد، حمایت از بهبود فضای کسب و کار و پاسخ گویی به مشکلات و نارسایی ها در چارچوب قوانین موضوعه کشور و دفاع از حقوق و منافع مشروع و قانونی اشخاص حقیقی و حقوقی عضو، انجمن … به استناد بند ک ماده ( ۵ ) قانون تشکیل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و ماده ( ۵ ) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و همچنین بهره‌گیری از خردجمعی- ترویج و توسعه مدیریت دانش‌محور در صنایع لوازم خانگی- ارتقاء سطح فرهنگ صنعتی- شناسایی و بررسی مشکلات اساسی و نقاط ضعف ‌و قوت این صنعت به ‌منظور برنامه‌ریزی جامع برای توسعه و رشد کمی و کیفی لوازم خانگی- افزایش بهره‌ وری فرآیند‌ تولید- بهینه‌سازی مصرف انرژی و افزایش کارآیی و راندمان در صنایع لوازم خانگی- ایجاد زمینه‌ها و امکانات مناسب و مطلوب برای تولید محصولات رقابتی به‌منظور توسعه بازار لوازم خانگی در داخل و خارج از کشور با بهره‌گیری از استاندارد‌های ملی و بین‌المللی و دانش فنی- توسعه و تعمیق پیوند بین علم و صنعت در واحد‌های صنعتی. مطابق با مفاد زیر تشکیل می گردد.

ماده ۲ – نام:

” انجمن صنایع لوازم خانگی ایران ”

ماده ۳ -هویت:

” انجمن صنایع لوازم خانگی ایران ” که در این اساسنامه اختصاراً ” انجمن“ نامیده می‌شود، در اجرای بند ک ماده ( ۵ ) قانون تشکیل اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران مصوب ۱۵/۱۲/۱۳۶۹ و اصلاحیه ۱۵/۹/۱۳۷۳  و ماده ( ۵ )  قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب اسفند ماه ۱۳۹۰و با موافقت و نظارت اتاق ایران، تشکیل می گردد و دارای شخصیت حقوقی و مالی مستقل می باشد و بصورت صنفی، حرفه ای، تخصصی، غیرسیاسی و غیرانتفاعی فعالیت می نماید.

ماده ۴ -تابعیت:

تابعیت ”انجمن“ ایرانی است.

ماده ۵ -اقامتگاه:

آدرس پستی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران: خیابان شهید بهشتی – خیابان عبدالمجید صابونچی – کوچه شهید غلامرضا مبینی (یکم) – پلاک ۸

ماده ۶ – حوزه فعالیت:

حوزه فعالیت “انجمن” سراسر ایران است. “انجمن” می تواند پس از تصویب هیات مدیره و تأیید اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در مراکز استان شعبه و در شهرستان‌ها و خارج از کشور نمایندگی دایر کند.

تبصره : شرایط تشکیل شعب و نمایندگی باید مطابق با آیین‌نامه‌های اجرایی ذیربط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران باشد.

ماده ۷ -مدت فعالیت :

مدت فعالیت “انجمن” از تاریخ ثبت در اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران نامحدود است.

 

فصل دوم وظایف و اختیارات

 

ماده ۸-وظایف و اختیارات ” انجمن

وظایف و اختیارات ” انجمن ” عبارتند از:

۸-۱- تلاش برای ساماندهی امور مرتبط با تولید ، فروش و بازاریابی و صادرات و بهبود کیفیت خدمات‌دهی اعضاء.

۸-۲-کسب اطلاعات مربوط به تولید، ‌عرضه و تقاضا، قیمت و بازار‌های مصرف، برای ارائه به ‌اعضاء با بهره‌گیری از آخرین رهیافت ‌های جهانی جهت نیل به‌ اهداف توسعه بازار.

۸-۳- مشارکت در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها و تهیه و تنظیم پیش‌نویس قوانین و مصوبات مرتبط با تولید کالا، صادرات کالا‌ها و خدمات در جهت حفظ منافع ملی اعضاء.

۸-۴ -ایجاد ارتباط با بانکها و سازمانهای اعتباری کشور و همچنین سازمان‌های مالی و پولی بین المللی در قالب قوانین جمهوری اسلامی ایران با هدف تسهیل و گسترش خدمات و تسهیلات مالی به اعضا.

۸-۵ -ایجاد بانک اطلاعاتی در زمینه های مرتبط با اهداف و وظایف ” انجمن“ و اطلاع رسانی از طریق ایجاد شبکه اطلاع‌رسانی و نشر کتب، مجلات و بروشورهای تخصصی وتبادل اطلاعات مربوطه.

۸-۶- انجام فعالیت های علمی و تحقیقاتی مرتبط با مأموریت ” انجمن” در داخل و خارج کشور و همکاری با انجمن های مرتبط داخلی و خارجی.

۸-۷- حمایت از منافع مشترک اعضا و ارائه خدمات حقوقی و مشورتی به ایشان.

۸-۸- تشویق و حمایت از سرمایه گذاری مشترک در صنعت تولید و صادرات.

۸-۹- ایجاد فرصت های همکاری و توسعه فعالیت برای اعضاء.

۸-۱۰- مشارکت در تدوین و اجرای استانداردهای مورد نیاز و انجام کنترل های کیفی و رتبه بندی های مورد نیاز.

۸-۱۱- معرفی اعضاء به وزارتخانه ها و سازمان های مختلف جهت استفاده از خدمات و تسهیلات قابل ارائه و دفاع از منافع اعضا.

۸-۱۲ -برگزاری دوره های آموزشی مورد نیاز اعضاء و برگزاری همایش های تخصصی و میزگردها و همچنین حضور در همایش های مختلف داخلی و خارجی و ترجمه و تالیف مقالات حرفه ای.

۸-۱۳- برگزاری و یا حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی مرتبط با مأموریت” انجمن“.

۸-۱۴ -اعزام هیئت های تجاری و بازاریابی به کشورهای خارجی و نیز پذیرش هیات های تجاری و بازاریابی ازکشورهای خارجی.

۸-۱۵ -جلوگیری از انجام رقابت های ناسالم اعضا با یکدیگر از طریق هماهنگی‌های درون تشکلی و پس از آن اعمال ضوابط کمیته انضباطی اتاق ایران.

۸-۱۶ – کوشش برای رفع اختلافات فی مابین فعالین مربوطه از طریق تأسیس سازمانهای داوری تحت نظارت مرکز داوری اتاق ایران؛

۸-۱۷ -ایجاد بستر و سازوکار لازم جهت پذیرش  وظایف اجرایی دولت، که دراجرای قوانین ۵ ساله توسعه اقتصادی، قانون اجرای سیاست های اصل ۴۴ و دیگر قوانین مربوطه به ” انجمن“ تفویض میشود و اجرای صحیح وظایف تفویض شده، بر عهده انجمن می باشد.

۸-۱۸ -کوشش برای مقید و ملزم نمودن اعضا به اجرای صحیح مقررات اقتصادی و رعایت شئون تجاری کشور.

۹–۱۹- اطلاع رسانی و پیگیریهای حقوقی برای جلوگیری از تولید محصولات غیر استاندارد و تقلبی و قاچاق با همکاری و معاضدت نهادها و سازمانهای مسئول.

۸-۲۰- هماهنگی و کمک در معرفی اعضاء جهت عضویت در سازمانهای تخصصی، منطقه ای و بین المللی در ارتباط با‌ فعالیتهای انجمن.

۸-۲۱- صیانت از حقوق مادی و معنوی اعضاء از طریق مراجع و نهادهای قانونی و قضائی ذیربط.

۸-۲۲ -ارائه خدمات مشاوره ای برای انعقاد قراردادها ، تفاهم نامه ها و پروتکل های فنی میان اعضاء ” انجمن ” با نهادهای داخلی و خارجی.

۸-۲۳ -تشویق و راهنمایی اعضاء به اجرای صحیح مقررات اقتصادی و رعایت شئون تجاری کشور و مفاد اساسنامه و ضوابط ” انجمن ” عنداللزوم از طریق گروه داوری.

۸-۲۴- اجرای آن بخش از وظایف اجرایی و تحقیقاتی مرتبط با تولید و صادرات که از سوی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های اقتصادی به انجمن تفویض می‌شود.

۸-۲۵- ارائه پیشنهادات اجرایی جهت رفع مشکلات تولید و صادرات کالا‌های موضوع فعالیت انجمن به ‌نهاد‌ها و سازمان‌ها و وزارتخانه‌های ذیربط و ارسال رونوشت آن به‌اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران جهت اطلاع.

۸-۲۶- انتشار کتب، مجلات ، نشریات چاپی و الکترونیکی، جزوات آموزشی و بروشور.

۸-۲۷- امضاء تفاهم‌نامه همکاری در زمینه‌های صنعتی، آموزشی، تحقیقاتی و دیگر موضوعات مرتبط با حوزه فعالیت انجمن با سازمان‌ها و مؤسسات دولتی یا خصوصی و تشکل‌ها و نیز دانشگاه‌ها و مراکز علمی.

۸-۲۸- بررسی، شناخت و تعیین منابع تأمین مواد اولیه در داخل و خارج از کشور بر‌اساس کیفیت و مشخصات قابل قبول و مبتنی ‌بر ضوابط تولید در این صنعت.

۸-۲۹- بررسی، تحقیق و مشاوره به‌ ایجاد امکانات ساخت محصولات و قطعات در داخل کشور.

۸-۳۰- حضور در شبکه های اجتماعی و اطلاع رسانی در بستر اینترنت و فضای مجازی جهت تحقق اهداف انجمن

۸-۳۱- جمع‌آوری و مطالعه دقیق لوایح، قوانین، مقررات، مصوبات، دستور‌العمل‌ها و بخشنامه‌های مربوط به‌تأسیس، اداره، تولید و توزیع محصولات واحد‌های عضو به‌منظور شناخت سیاست‌ها و برنامه‌های دولت و انعکاس آنها به ‌اعضاء در جهت آشنایی بیشتر و رعایت موارد قانونی توسط آنان.

۸-۳۲- مطالعه و شناخت حدود و انواع وظایف و تکالیف سازمان‌های ذیربط و برقراری ارتباط مستمر با آنها در حد نیاز و برنامه‌ریزی و انجام اقدامات لازم به‌ منظور جلب همکاری در جهت حمایت از لوازم خانگی و ایجاد تفاهم و هماهنگی لازم.

۸-۳۳- کسب آخرین اطلاعات صنعت لوازم خانگی و قطعات وابسته از سازمان‌ها، مؤسسات و مراجع مختلف ذیربط داخلی و خارجی.

۸-۳۴- برگزاری نمایشگاه دائمی بین‌المللی لوازم خانگی و قطعات وابسته و دیگر موضوعات مرتبط با این صنعت در ایران و عند‌اللزوم احداث سالن و فضای مناسب نمایشگاهی.

۸-۳۵- تهیه و تدوین ضوابط تولید و شناخت اولویت در ساخت لوازم خانگی و قطعات وابسته.

۸-۳۶- تهیه و تدوین ضوابط لازم جهت استاندارد کردن مواد اولیه و قطعات مصرفی و جلوگیری از تنوع غیرمتعارف به‌منظور ارتقاء سطح کیفی محصولات با همکاری واحد‌های صنعتی.

۸-۳۹-تهیه و تدوین ضوابط لازم جهت تولید قطعات منفصله مورد مصرف در این صنعت به‌ منظور ایجاد سهولت در امر تعمیرات و خدمات پس از فروش با همکاری واحد‌های صنعتی.

۸-۴۰-راهنمایی واحد‌ها در زمینه توسعه و افزایش تولیدات و هماهنگ نمودن سیاست‌های تولیدی به‌منظور رفع نیاز‌های جامعه و فراهم شدن امکانات صادرات.

۸-۴۱- کارشناسی و بررسی مسائل اقتصادی صنعت لوازم خانگی و مسائل اقتصادی واحدهای صنعتی عضو و ارائه راهکارها و پیشنهادات لازم.

۸-۴۲- راهنمایی اعضاء به ‌لزوم برنامه‌ریزی در ابعاد مختلف تولید و کمک به‌ تهیه و تنظیم طرح‌ها و برنامه‌های آنان در جهت رسیدن به‌ حداکثر ظرفیت تولیدی و همکاری در تدوین برنامه‌های توسعه.

۸-۴۳- توصیه به‌ واحدهای عضو و ارشاد آنان در زمینه‌های کنترل کیفیت، تحقیق و توسعه و اجرای مقررات استاندارد.

۸-۴۴- همکاری با سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در تهیه و تدوین و بازنگری استاندارد‌های ملی.

۸-۴۵- بررسی نتایج آزمون لوازم خانگی و قطعات وابسته و تهیه گزارشات ادواری و راهنمایی واحد‌های عضو در جهت رفع موارد مغایر با استاندارد.

تبصره: در صورت اعتراض واحدها نسبت به نتایج آزمون، انجمن موضوع را به کمیته کارشناسی مربوطه ارجاع خواهد کرد.

۸-۴۶- حفظ و حراست و صیانت از مصالح و حقوق معنوی و حرفه‌ای واحد‌های عضو از طریق مراجع و نهادهای قانونی ذیربط و بهبود شرایط تولید آنان.

۸-۴۷- برقراری تفاهم و حسن رابطه بین واحد‌های عضو در جهت رعایت و تأمین منافع عمومی و مشترک اعضاء همراه با حفظ منافع و مصالح جامعه از طریق مجاهدت دسته‌جمعی و همکاری‌های فنی و مبادله اطلاعات و تخصص‌ها با یکدیگر.

۸-۴۸- سعی و تلاش برای جستجوی راه‌حل‌های مناسب و عملی برای مقابله با مسائل و مشکلات واحد‌های عضو و ارائه پیشنهادات و توصیه‌های عملی به‌ اعضاء در جهت رفع کمبود‌ها و نارسایی‌های آنان و کمک به‌ بهسازی دائمی کارخانجات در ابعاد مختلف.

۸-۴۹- تشریک مساعی با اعضاء و راهنمایی آنان در مورد چگونگی تأمین نیازمندی‌های تولیدی و حمایت از واحد‌های عضو در مقابل فروشندگان مواد اولیه، ماشین‌آلات، قطعات و لوازم یدکی.

۸-۵۰- کمک و همکاری بسیار نزدیک با دستگاه‌های اجرایی و مسئول به ‌منظور برنامه‌ریزی و تهیه به ‌موقع مواد اولیه مناسب و توزیع آن میان واحد‌های عضو بر‌اساس نیاز واقعی کارخانجات مبتنی ‌بر میزان تولید و سایر ضوابط مقرر و مصوب.

۸-۵۱- ایجاد و اشاعه فرهنگ لازم به‌منظور بالا نگهداشتن کیفیت محصولات لوازم خانگی در سطح کشور در حد استاندارد‌های مطلوب داخلی و بین‌المللی.

۸-۵۲- راهنمایی واحد‌ها و تأکید بر لزوم استفاده از آزمایشگاه برای کنترل کیفیت مواد اولیه، قطعات مصرفی و فر‌آورده‌های صنعتی و کمک به ‌آنها در تجهیز و راه ‌اندازی آزمایشگاه.

۸-۵۳- کمک به ‌واحد‌ها در زمینه کاهش هزینه‌ها، بهبود روش‌ها، ظرفیت‌سنجی، بالابردن راندمان و نیروی کار و افزایش بهره‌ وری.

۸-۵۴- مطالعه عوامل قیمت تمام شده محصولات و راهنمایی‌های لازم به‌منظور کاهش هزینه‌ها.

۸-۵۵- ایجاد و اشاعه فرهنگ لازم برای استفاده بیشتر از متخصصین و به‌طور کلی ترویج مدیریت صحیح و علمی در بین واحد‌های عضو و آگاه‌کردن اعضاء و ترغیب آنان برای به‌کاربردن روش‌های علمی و عملی بهتر و استفاده بیشتر از تکنولوژی‌های جدید.

۸-۵۶- کمک به‌ اعضاء در جهت ایجاد نظام صحیح مالی، اداری، حقوقی و فنی در واحد‌ها.

۸-۵۷- برگزاری دوره‌های آموزشی برای مدیران، مسئولان و دیگر کارکنان واحد‌های صنعتی در کلیه رشته‌ها و موضوعات مورد نیاز.

۸-۵۸- برگزاری دوره‌های آموزشی فنی-حرفه‌ای برای کارگران شاغل در صنایع لوازم خانگی به‌ منظور ارتقاء مهارت آنها و افزایش بهره‌ وری.

۸-۵۹- برنامه‌ریزی و تعمیم برنامه‌های آموزشی و ایمنی برای مصرف‌کنندگان لوازم خانگی.

۸-۶۰- توصیه به ‌اعضاء و ارشاد آنان در مورد فراهم آوردن محیط کار مناسب در واحد‌ها.

۸-۶۱- ترویج و توسعه فرهنگ استفاده مردم از تولیدات ملی.

۸-۶۲- جلوگیری از رقابت ‌های مضر در بین واحد‌های عضو و کمک به ‌رفع اختلافات احتمالی فی‌مابین آنها از طریق قبول حکمیت و داوری و عند‌اللزوم از طریق حکمیت مرکز داوری اتاق ایران برای حل و فصل اختلافات اعضاء و یا اختلافات اعضاء با دیگران.

۸-۶۳- ارائه پیشنهادات سازنده و مناسب در زمینه‌های مختلف به‌ دستگاه ‌های مسئول ذیربط و اعزام نماینده برای شرکت در جلسات و مشارکت در بررسی و تدوین ضوابط مربوط به ‌صنعت لوازم خانگی و صنایع وابسته به ‌آن.

۸-۶۴- کمک و همکاری با مسئولین ذیربط دولتی در تنظیم و تدوین و اجرای صحیح قوانین کار، استاندارد و ضوابط بیمه‌های اجتماعی و کار‌آموزی و قوانین مالی و مالیاتی کشور و موارد دیگر.

۸-۶۵- همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه تعیین ارز مورد نیاز واحدهای صنایع لوازم خانگی، ظرفیت و دیگر موارد مرتبط.

۸-۶۶- اظهار نظر نسبت به ‌صدور مجوز برای تأسیس واحد‌های صنایع لوازم خانگی، ظرفیت و دیگر موارد مرتبط.

۸-۶۷- همکاری با مسئولین ذیربط در بررسی برنامه‌های توسعه واحد‌های موجود و کمک به ‌مطالعه پروژه ‌های مربوط به ‌تأسیس یا تغییر ظرفیت‌ های متناسب با نیازمندی ‌های مناطق مختلف کشور و اظهارنظر نسبت به آنان.

۸-۶۸- همکاری و کمک با سازمان‌های ذیربط در تنظیم، تدوین و اجرای روش‌های مناسب و صحیح توزیع کالا‌های تولیدی اعضاء.

۸-۶۹- همکاری با دانشگاه‌ها، مؤسسات علمی، تحقیقاتی، آموزشی و صنعتی کشور به‌ منظور تکوین و تعمیم تکنولوژی جدید و گسترش فرهنگ صنعتی در سطح کشور.

۸-۷۰- همکاری و کمک در تهیه و تدوین ضوابط و معیار‌های مربوط به ‌نصب، ‌تعمیرات و نگهداری لوازم خانگی و اقدام در تشکیل دوره‌های آموزشی و انتشار نشریات لازم برای دست‌اندرکاران تعمیرات و توزیع این صنعت.

۸-۷۱- عضویت در تشکل‌های صنعتی-  اقتصادی و مؤسسات علمی- تحقیقاتی و همکاری با آنان.

۸-۷۲- همکاری با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران- شورا‌ها و اتاق‌های مشترک و دیگر نهاد‌های وابسته به این اتاق.

۸-۷۳- تشکیل کمیسیون‌های تخصصی در انجمن.

۸-۷۴- ارائه خدمات کارشناسی به‌ اشخاص حقیقی و حقوقی.

۸-۷۵- اخذ وام یا تسهیلات از بانک‌ها و سازمان‌ها.

۸-۷۶- توصیه به‌ واحدهای عضو در اجرای مقررات ملی، نمونه‌گیری در خطوط تولید و انجام آزمایشات لازم درخصوص رعایت ضوابط استاندارد به ‌منظور تحقق تضمین کیفیت محصولات.

۸-۷۷- معرفی، اشاعه و آموزش و ارائه خدمات مشاوره‌ای در زمینه استقرار ابزارهای کیفی پیشرفته با آخرین دستاوردهای جهان درصنعت لوازم‌خانگی به‌منظور بهینه‌ سازی کیفیت محصولات تولیدی.

۸-۷۸- ارائه مشاوره به واحدهای عضو و غیرعضو در زمینه استقرار سیستم‌های مدیریتی.

۸-۷۹- کوشش برای مقید و ملزم نمودن اعضاء به‌ اجرای صحیح مقررات اقتصادی و رعایت شئون تجاری کشور.

۸-۸۰- اطلاع‌رسانی و پیگیری‌های حقوقی برای جلوگیری از تولید محصولات غیراستاندارد و تقلبی و قاچاق با همکاری و مساعدت نهادها و سازمان‌های مسئول.

۸-۸۱- ارائه خدمات مشاوره‌ای برای انعقاد قراردادها، تفاهم‌نامه‌ها و پروتکل‌های فنی بین اعضاء انجمن با نهادهای داخلی و خارجی.

۸-۸۲- تشویق و راهنمایی اعضاء به اجرای صحیح مقررات اقتصادی و رعایت شئون تجاری کشور و مفاد اساسنامه و ضوابط «انجمن» عنداللزوم از طریق گروه داوری.

۸-۸۳- ایجاد فرصت‌های همکاری و توسعه فعالیت برای اعضاء.

۸-۸۴- ایجاد بستر و سازوکار لازم جهت پذیرش وظایف اجرایی دولت که در اجرای قوانین پنج‌ ساله توسعه اقتصادی، قانون اجرای سیاست‌های اصل (۴۴) و دیگر قوانین مربوط به «انجمن» تفویض می‌شود و اجرای صحیح وظایف تفویض‌شده و ارائه گزارش عملکرد به‌دستگاه ‌های مربوط.

۸-۸۵- همکاری مؤثر با معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری.

 

فصل سوم ـ عضویت و شرایط آن

ماده ۹ ـ عضویت و شرایط آن :

کلیه فعالین در عرصه موضوع فعالیت انجمن از قبیل:

  1. تولیدکنندگان لوازم خانگی و صنایع وابسته
  2. تولیدکنندگان قطعات مربوط به صنایع لوازم خانگی
  3. توزیع کنندگان گاز مایع دارای مجوز صنعتی و اعضای وابسته
  4. مؤسسات ارائه‌دهنده خدمات و واحد‌های‌صنعتی تکمیل‌کننده چرخه ‌‌تولید صنایع لوازم‌خانگی

می توانند با داشتن شرایط زیر به عضویت انجمن درآیند:

۹-۱- دارا بودن کارت بازرگانی یا کارت عضویت معتبر در اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کشور و  داشتن اجازه تأسیس یا پروانه بهره‌برداری یا گواهی فعالیت صنعتی.

۹-۲- دارا بودن مجوز‌های لازم  از مراجع ذیصلاح قانونی و تکمیل و ارائه فرم درخواست عضویت و مدارک لازم برای عضویت که شامل موارد ذیل است:

الف- شرکت‌های تولیدی دارای کارخانه:

تکمیل (مهر و امضاء) فرم درخواست عضویت

تصویر پروانه بهره‌برداری از وزارت صمت

تصویر آگهی تأسیس و آخرین تغییرات روزنامه رسمی

کپی کارت ملی و شناسنامه مدیرعامل

کپی کارت بازرگانی

ب- شرکت‌های تولیدی بدون کارخانه:

تکمیل (مهر و امضاء) فرم درخواست عضویت

تصویر جواز کسب از اتحادیه صنفی مرتبط

تصویر آگهی تأسیس و آخرین تغییرات روزنامه رسمی

کپی کارت ملی و شناسنامه مدیرعامل

تصویر گواهی ثبت برند

کپی کارت بازرگانی

۹-۳- پذیرش و رعایت مفاد اساسنامه

۹-۴- پرداخت ورودیه و حق عضویت سالیانه و تمام وجوهات مقرر و مصوب.

۹-۵- داشتن تابعیت ایرانی

تبصره ۱ : در صورتیکه اعضا  هر یک از  شرایط عضویت را از دست بدهد یا به دلیل محرومیت اجتماعی بر مبناء احکام قطعی مراجع قضایی جمهوری اسلامی ایران، عضویت ایشان تا احراز مجدد شرایط فوق تعلیق می گردد .

تبصره ۲: تعلیق نوعی توقف عضویت است که با زایل گردیدن هر یک از شرایط عضویت بوجود می‌آید. در صورت اعاده شرط زایل شده، مجدداً عضویت واجد اعتبار خواهد شد و عضو محق به استفاده از حقوق قانونی خویش می‌شود، منوط به اینکه حق عضویت و دیگر تعهدات مالی خود نسبت به انجمن را برای کل دوره تعلیق پرداخت نماید.

تبصره ۳: آن دسته از اعضاء که به هردلیل شرایط عضویت خود را از دست بدهند حق شرکت در مجامع عمومی، رأی دادن و نامزد شدن برای ارکان و استفاده از خدمات “ انجمن” را نخواهند داشت.

ماده ۱۰ ـ حقوق و وظایف اعضاء :

کلیه اعضای انجمن فارغ از عضویت و یا عدم عضویت در هریک از ارکان انجمن از حقوق یکسان برخوردارند.

کلیه اعضای انجمن موظف به رعایت مفاد اساسنامه و مقررات و آیین نامه های مصوب هیأت مدیره و مقید به همکاری جهت دستیابی به اهداف ” انجمن ” می باشند.

تبصره ۱: زایل شدن هریک از شروط پذیرش عضویت برای هریک از اعضا در طول مدت عضویت موجب تعلیق آن عضو خواهد شد.

تبصره ۲: تعلیق نوعی توقف عضویت است که با زایل گردیدن هر یک از شرایط عضویت بوجود می آید. در صورت اعاده شرط زایل شده، مجدداً عضویت واجد اعتبار خواهد شد و عضو محق به استفاده از حقوق قانونی خویش می شود، منوط به اینکه حق عضویت و دیگر تعهدات مالی خود نسبت به انجمن را برای کل دوره تعلیق پرداخت نماید.

تبصره ۳ : آن دسته از اعضاء که به هردلیل شرایط عضویت خود را از دست بدهند، حق شرکت در مجامع عمومی، رأی دادن و نامزد شدن برای ارکان و استفاده از خدمات ” انجمن“ را نخواهند داشت.

 

 

فصل چهارم ارکان

ماده ۱۱ – ارکان ”انجمن“:

ارکان انجمن عبارتند از:

–  مجمع عمومی

–  هیات مدیره

– بازرس

ماده ۱۲- مجمع عمومی:

مجمع عمومی بالاترین مرجع تصمیم گیری و متشکل از اعضاء یا نمایندگان رسمی اعضای ” انجمن“ می‌باشد.

۱۲-۱- دعوت هر نوبت از مجامع عمومی با یکبار درج آگهی در جراید کثیرالانتشار منتخب انجمن و حداقل پانزده و حداکثر چهل روز قبل از تاریخ جلسه و با اعلام دستور جلسه، روز، ساعت و محل برگزاری و مقام دعوت کننده مجمع صورت می پذیرد.

ضمناً دعوتنامه جداگانه ای توسط مقام دعوت کننده برای اعضاء ارسال می گردد. همزمان با انتشار آگهی دعوت در جراید کثیر الانتشار منتخب، مقام دعوت کننده باید از طریق اطلاع رسانی به مدیریت امور تشکل های اتاق ایران نسبت به قرار دادن آگهی دعوت در وبگاه رسمی اتاق ایران هماهنگی نماید.

۱۲-۲-  نماینده هر عضو حقوقی در “ انجمن” جهت شرکت در مجامع عمومی و انشاء رأی باید عضو هیات مدیره یا مدیرعامل عضو مربوطه  یا نماینده تام الاختیار به همراه معرفینامه رسمی در سربرگ و مهر و امضای صاحبان امضا مجاز طبق آخرین روزنامه رسمی، از سوی شرکت خود باشد.  نماینده مزبور مکلف است شخصاً و اصالتاً در مجامع شرکت کرده و اجازه توکیل این حق را به غیر ندارد. ضمناٌ اعضای حقیقی نیز می بایست اصالتاٌ در جلسه حضور یابند و اجازه توکیل حق رأی به غیر را ندارند.

۱۲-۳ -اخذ رای در مجامع عمومی ” انجمن“ بصورت علنی می‌باشد مگر زمانی که رأی گیری برای انتخاب یا عزل اعضای هیأت مدیره و بازرسان باشد و یا به صلاحدید مجمع عمومی در موارد دیگر تصمیم به اخذ رای کتبی نماید.

۱۲-۴- نماینده اتاق ایران رسمیت جلسه را اعلام و بلافاصله از میان اعضای حاضر نسبت به انتخاب هیأت رئیسه مجمع مرکب ازیک رئیس، دو ناظر و یک منشی برای اداره جلسه، رأی گیری خواهد کرد. سپس هیأت رئیسه منتخب اداره جلسه را به عهده می‌گیرد.

۱۲-۵- مصوبات مجمع در چهارچوب اساسنامه ” انجمن“ برای کلیه اعضاء لازم الاجرا می باشد.

۱۲-۶ -منشی جلسه موظف است صورتجلسه‌ای مشتمل بر کلیه مصوبات مجمع را تنظیم و منضم به فهرست اعضای حاضر به امضای هیأت رئیسه مجمع و نماینده اتاق ایران برساند.

۱۲-۷- حضور نماینده اتاق ایران در کلیه جلسات مجمع عمومی عادی و فوق العاده بعنوان ناظر ضروری است و بدون حق رای اظهار نظر خواهد نمود.

۱۲-۸- دبیرخانه “ انجمن” باید صورتجلسات مجامع عمومی(عادی، مؤسس، فوق‌العاده) منضم به فهرست حاضرین در جلسات را برای اتاق ایران ارسال نماید.

۱۲-۹- اتاق ایران می‌تواند از پذیرش و تایید صورتجلسات مجامع عمومی و یا هیأت مدیره تشکل‌هایی که متضمن موارد نقض آیین‌نامه تشکل‌های اقتصادی یا اساسنامه و یا قواعد مسلم قانونی باشد اجتناب نماید.

ماده ۱۳- مجامع عمومی بر دو نوعند:

–  مجمع عمومی عادی و عادی بطور فوق العاده،

– مجمع عمومی فوق العاده.

ماده ۱۴-مجمع عمومی عادی یک نوبت در سال و در ظرف چهار ماهه اول سال مالی وفق ماده ۱۲-۱ تشکیل می‌گردد.

تشکیل مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده به هر تعداد که لازم باشد بلامانع است.

ماده ۱۵- وظایف مجمع عمومی عادی و عادی بطور فوق العاده:

۱۵-۱- استماع گزارش عملکرد مالی و اجرایی هیأت مدیره.

۱۵-۲- استماع گزارش بازرس.

۱۵-۳- تصویب گزارش عملکرد اجرایی، مالی و ترازنامه سالیانه ” انجمن“.

۱۵-۴- استماع گزارش هیأت مدیره پیرامون برنامه و بودجه سال مالی جدید.

۱۵-۵ – تصویب مبلغ ورودیه، حق عضویت سالیانه اعضاء و برنامه و بودجه پیشنهادی.

۱۵-۶ – انتخاب یا عزل یا قبول استعفاء فردی یا جمعی اعضای اصلی یا علی البدل هیئت مدیره.

۱۵-۷- انتخاب یا عزل یا قبول استعفاء بازرسان اصلی یا علی البدل.

۱۵-۸- انتخاب روزنامه کثیرالانتشار.

تبصره۱: هیأت مدیره می بایست حداقل ۲۰ روز پیش از تاریخ مجمع گزارش‌های خود را آماده و جهت بررسی به بازرس ارائه نماید.

ماده ۱۶- در صورتیکه در مجمع عمومی عادی عملکرد هیأت مدیره یا صورت‌های مالی به تصویب مجمع نرسد هیأت مدیره مکلف است ظرف مدت یک ماه نسبت به برطرف کردن ایرادات اقدام و به مجمع گزارش نماید و در صورت عدم تأیید مجدد گزارش مالی و عملکرد هیأت مدیره از سوی مجمع، مجمع عمومی می‌تواند با رعایت مقررات ماده ۱۲ به طور فوق العاده با دستور انتخاب هیأت مدیره برگزار می‌شود.

ماده ۱۷- هیئت مدیره بایستی حداقل ۲۰ روز قبل از اتمام مدت مأموریت اعضای هیئت مدیره اقدام به برگزاری مجمع عمومی عادی وفق ماده ۱۲-۱ بنماید. در هر صورت تا زمان انتخاب هیات مدیره جدید، هیات مدیره قبلی دارای مسئولیت خواهد بود.

ماده ۱۸- مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده در مواقع ضروری به دعوت هیئت مدیره یا بازرس با رعایت ماده ۱۲-۱ اساسنامه تشکیل می گردد.

ماده ۱۹ –مجامع عمومی عادی و عادی به طور فوق العاده با حضور اکثریت نسبی اعضای اصلی رسمیت پیدا می‌کند و مصوبات آن با آراء مثبت نصف بعلاوه یک اعضاء حاضر در جلسه معتبر می‌باشد، در صورت نرسیدن جلسه به حد نصاب، نوبت دوم مجمع حداکثر ظرف مدت ۲۰ روز پس از نوبت اول با رعایت ماده ۱۲-۱ اساسنامه برگزار خواهد شد. جلسه نوبت دوم مجمع با حضور هر تعداد رسمیت می یابد و تصمیمات آن با آرای نصف به علاوه یک اعضای حاضر به تصویب می رسد.

ماده ۲۰- وظایف و اختیارات مجمع عمومی فوق العاده:

الف- تغییر و اصلاح اساسنامه ” انجمن“.

ب- انحلال ”انجمن“ و انتخاب اعضاء هیئت تصفیه.

تبصره: هرگونه تغییر یا اصلاح اساسنامه می‌بایست به تأیید اتاق ایران برسد.

ماده ۲۱- مجمع عمومی فوق العاده با حضور حداقل دو سوم اعضای اصلی ” انجمن“ رسمیت پیدا می‌کند و تصمیمات مجمع با دو سوم آراء مثبت اعضای حاضر در جلسه معتبر خواهد بود.

ماده ۲۲- درصورت به حدنصاب نرسیدن جلسه مجمع عمومی فوق العاده، نوبت دوم مجمع حداکثر ظرف ۲۰ روز پس از نوبت اول با رعایت ماده ۱۲-۱ اساسنامه برگزار خواهد شد. نوبت دوم مجمع با حضور نصف به علاوه یک اعضا و در غیراینصورت در نوبت بعد با هر تعداد از اعضاء رسمیت می یابد و تصمیمات آن با آرای مثبت دو سوم اعضای حاضر معتبرخواهد بود.

ماده ۲۳– با تشخیص ضرورت تشکیل مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده و یا مجمع عمومی فوق العاده توسط بازرس، مراتب به هیأت مدیره اعلام و هیئت مدیره مکلف است حداکثر ظرف ۱۵ روز از تاریخ وصول درخواست بازرس، وفق ماده ۱۲ اساسنامه برای تشکیل مجمع عمومی دعوت بعمل آورد. در صورت استنکاف هیأت مدیره، بازرس می تواند رأساً با رعایت ماده ۱۲-۱ اساسنامه اقدام به برگزاری مجمع نماید.

ماده ۲۴ ـ با درخواست کتبی حداقل یک سوم اعضای اصلی مبنی بر تشکیل مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده و یا مجمع عمومی فوق العاده، هیأت مدیره باید حداکثر ظرف مدت ۲۰ روز از تاریخ دریافت تقاضای کتبی، اعضاء را جهت تشکیل مجمع طبق ماده ۱۲-۱ دعوت نماید. در صورت استنکاف هیأت مدیره، درخواست کنندگان می توانند دعوت مجمع عمومی را از بازرس بخواهند و بازرس مکلف است حداکثر ظرف ۱۵ روز طبق ماده ۱۲-۱ از اعضاء دعوت کند و چنانچه بازرس نیز امتناع کند درخواست کنندگان می توانند دعوت مجمع عمومی را از اتاق ایران بخواهند و اتاق ایران باید پس از بررسی و حصول اطمینان از عدم توجه هیأت مدیره و بازرس به درخواست اعضاء نسبت به دعوت از اعضاء برای تشکیل مجمع عمومی با رعایت کلیه تشریفات مندرج در اساسنامه اقدام نماید.

ماده ۲۵- چنانچه در مهلت مقرر در اساسنامه، مجمع عمومی عادی سالیانه برگزار نگردد، اتاق ایران پس از سه مرتبه اخطار مکتوب به فاصله یک ماه به انجمن، رأساً نسبت به دعوت از اعضا و برگزاری مجمع اقدام می نماید.

ماده ۲۶- در صورت استعفاء از عضویت، اخراج و یا انحلال عضو حقوقی که نماینده آن در ارکان ”انجمن“ دارای سمتی است، ماموریت آن نماینده نیز به تبع وی منتفی و زایل خواهد شد.

ماده ۲۷- چنانچه نماینده عضو حقوقی ” انجمن“ پس از انتخاب در ارکان، به هر دلیلی از شرکت متبوع خود خارج گردد، پس از اعلام، به خودی خود از سمتی که در ” انجمن“ دارد معزول و هیچگونه سمتی در“ انجمن“ نخواهد داشت و سمت نامبرده به عضو علی البدل تفویض و در صورت نیاز، برابر مقررات، انتخابات بعمل خواهد آمد.

تبصره: هیات مدیره شرکتی که نماینده اش به عضویت در ارکـان ” انجمـن “ انتخـاب شـده اسـت، چنانچـه نماینـده اش، به هردلیلی، ازعضویت در شرکت متبوع خارج شود، باید مراتب را به صورت مکتوب به”انجمن“ اعلام کند.

ماده ۲۸- هیأت مدیره:

۲۸-۱- هیأت مدیره ” انجمن“مرکب است از (۷) نفر عضو اصلی و ( ۲ ) نفر عضو علی البدل که بوسیله مجمع عمومی عادی و یا عادی بطور فوق العاده از میان مدیرعامل یا اعضاء هیأت مدیره شرکت‌های عضو” انجمن“ برای مدت سه سال انتخاب می‌شوند.

تبصره ۱ : کاندیداتوری اعضا (حقیقی و حقوقی) جهت حضور در هیات مدیره پس از سه دوره متوالی عضویت، به عنوان عضو اصلی هیات مدیره، مجاز نمی باشد.

تبصره ۲ : از هر شرکت عضو یا یک هلدینگ(با بیش از ۲۰ درصد ذینفع واحد)، فقط یک نفر می‌تواند کاندید عضویت در هیات مدیره انجمن گردد .

 

ماده۲۹- هیأت مدیره در اولین جلسه‌ای که حداکثر ظرف یک هفته بعد از انتخاب آنها تشکیل
می شود از بین خود یک‌ نفر را بعنوان رئیس، یک نفر را بعنوان  نائب رئیس، یک نفر به عنوان خزانه دار و یک نفر به عنوان منشی  انتخاب خواهد نمود.، رئیس هیات مدیره رئیس انجمن خواهد بود.

ماده ۳۰- مدت تصدی هر یک از سمت‌های اعضای هیأت مدیره بیش از مدت عضویت آنها در هیأت مدیره نخواهد بود. متصدیان هر یک از سمتها توسط هیأت مدیره قابل عزل و یا تجدید انتخاب می باشند.

ماده ۳۱- هیأت مدیره حداقل ماهانه یک بار به دعوت کتبی رئیس و در غیاب ایشان نائب رییس تشکیل جلسه خواهد داد. جلسات هیأت مدیره در مرکز اصلی ” انجمن“ یا در محل دیگری که در دعوتنامه معین شده است تشکیل خواهد شد.

ماده۳۲- درصورت استعفاء، فوت و یا عزل هر یک از اعضاء هیأت مدیره، عضو علی البدلی که در انتخابات رأی بیشتری داشته است، برای باقیمانده دوره هیأت مدیره جانشین عضو اصلی خواهد شد.

ماده ۳۳- جلسات هیأت مدیره با حضور حداقل ۴ نفر از اعضای اصلی هیات مدیره رسمیت پیدا می کند.

ماده ۳۴- اداره جلسات هیأت مدیره با رئیس هیأت مدیره و در صورت غیبت او با نائب رئیس است.

ماده ۳۵- تصمیمات هیأت مدیره با رای اکثریت اعضای اصلی هیات مدیره حاضر در جلسه معتبر خواهد بود.

ماده ۳۶- از مذاکرات و تصمیمات هیأت مدیره صورتجلسه ای توسط دبیر یا یکی از اعضای هیأت مدیره تنظیم و فی المجلس به امضای حاضرین می رسد.

ماده ۳۷- هیأت مدیره یک نفر شخص حقیقی را ازخارج ازاعضای هیات مدیره بطور تمام وقت بعنوان دبیر انتخاب و استخدام می‌نماید.

تبصره ۱: هیأت مدیره می تواند با مسئولیت خود بخشی از اختیارات خود را به دبیر تفویض نماید.

تبصره ۲: سه جلسه غیبت متوالی و یا شش جلسه غیبت غیر متوالی در طول یک سال در جلسات هیأت مدیره به منزله عزل از عضویت هیأت مدیره می باشد و عضو علی البدل جایگزین عضو معزول می گردد.

تبصره ۳:  دبیر می تواند در جلسات هیات مدیره بدون حق رأی شرکت کند.

ماده ۳۸- برای انجام امور اداری و اجرایی ” انجمن“ دبیرخانه‌ای تحت مدیریت دبیر و زیر نظر هیأت مدیره تأسیس می‌گردد.

ماده ۳۹ -وظایف و اختیارات هیأت مدیره:

هیأت مدیره نماینده قانونی ” انجمن“ است و از کلیه اختیارات قانونی جهت اداره امور“ انجمن“ برخوردار است. اهم وظایف و اختیارات هیأت مدیره به شرح زیر می باشد:

۳۹-۱ -افتتاح انواع حسابهای بانکی بنام ” انجمن“ در بانکهای مجاز و واریز کلیه وجوهات ” انجمن“ و پرداخت هزینه ها از این حساب ها.

۳۹-۲- تعیین صاحبان امضاهای مجاز اسناد و مدارک مالی و تعهد آور و اوراق عادی و مکاتبات اداری.

۳۹-۳ -اداره و انجام عملیات مالی و پولی و تعهدات مالی و تحصیل وام طبق اختیارات و ارائه گزارش سالانه عملیات و اقدامات مالی خود به مجمع عمومی.

۳۹-۴- عقد هرگونه قرارداد و تبدیل و تغییر آن راجع به خرید و فروش و اجاره و تملک اموال منقول و غیرمنقول بنام و حساب ”انجمن“.

۳۹-۵- استخدام و عزل و نصب دبیر ” انجمن“ وتعیین حقوق و دستمزد و سایر پرداخت‌ها.

۳۹-۶- اقامه یا استرداد هرگونه دعوی حقوقی و کیفری با داشتن تمام اختیارات مراجعه به محاکم و پرداختن به امر دادرسی از حق تجدید نظر در دادگاههای استان و دیوان عالی کشور، مصالحه، تعیین وکیل، سازش، استفاده از حقوق وتکالیف مربوط به داوری.

۳۹-۷- انجام اموری که طبق موازین قانونی برای اداره ” انجمن“ و پیشرفت مقاصد و اهداف آن ضرورت داشته و در اساسنامه منع نشده باشد.

۳۹-۸- تعیین و اعزام نماینده به شوراها ، کمیسیون ها ،کمیته ها، هیات ها و مراجع داخلی و خارجی.

۳۹-۹- تدوین و تصویب مقررات و آئین نامه های داخلی برای اداره بهتر امور“ انجمن“درچارچوب اساسنامه.

۳۹-۱۰- تدوین برنامه و بودجه ”انجمن“ جهت ارائه به مجمع عمومی.

۳۹-۱۱- تهیه صورت دارائی و دیون ” انجمن“، تنظیم ترازنامه وحساب عملکردهای سال گذشته جهت ارائه به مجمع عمومی.

۳۹-۱۲- ارسال گزارشهای سالانه از عملکرد ”انجمن“ به اتاق ایران.

۳۹-۱۳- تعیین و تصویب حقوق، مزایا و پاداش مدیران، مشاوران و کارشناسان براساس پیشنهاد دبیر.

۳۹-۱۴- تدوین سیاستها و خط مشی های کلی ” انجمن“ جهت ارائه به مجمع عمومی.

۳۹-۱۵- تهیه شیوه ها و راهکارهای اجرایی جهت تحقق سیاست‌ها و برنامه های ”انجمن“.

۳۹-۱۶ -همکاری با اتاق ایران، اتاقهای شهرستانها، اتاقها و شوراهای مشترک بازرگانی و تشکل های اقتصادی به منظور ایجاد هم افزایی، جلوگیری از موازی کاری و پیشبرد اهداف قانونی.

ماده ۴۰- بازرس:

۴۰-۱- یک نفر بازرس اصلی و یک نفر بازرس علی البدل از داخل یا خارج از اعضاء توسط مجمع عمومی عادی برای مدت یک سال انتخاب می شود و انتخاب مجدد آنها برای دوره های بعدی بلامانع است. افرادی که نامزد پست بازرس ” انجمن“می شوند باید تجربه و آشنایی کافی با وظائف و مسئولیتهای بازرس را داشته باشند.

۴۰-۲- درصورت فوت، استعفاء یا سلب شرایط مندرج در ماده ۲۵ اساسنامه از بازرس اصلی، وظیفه او را بازرس علی البدل انجام خواهد داد.

 

ماده ۴۱- وظایف بازرس:

۴۱-۱- نظارت بر کلیه اقدامات و عملیات هیأت مدیره در حدود مقررات این اساسنامه و تطبیق آن با مفاد اساسنامه، مصوبات مجامع عمومی و قوانین جاری کشور از وظایف بازرس می باشد و در صورت مشاهده تخلف از طریق دبیرخانه مراتب را به هیأت مدیره اطلاع و رفع آن را درخواست می نماید.

۴۱-۲- بازرس ترازنامه و گزارشهای تهیه شده توسط هیأت مدیره برای تسلیم به مجمع عمومی سالانه و همچنین در صورت لزوم کلیه اسناد و اوراق مالی ” انجمن“ را مورد بررسی قرار می‌دهد و موظف است نظر خود را بصورت مکتوب در اختیار مجمع عمومی بگذارد.

۴۱-۳- بازرس حداقل ده روز قبل از تشکیل مجمع عمومی عادی گزارش مکتوب خود را جهت اطلاع اعضاء تهیه و به دبیرخانه ارائه خواهد نمود.

۴۱-۴- بازرس موظف است یک نسخه از گزارش‌های خود را به دبیرخانه ” انجمن“ تحویل دهد.

ماده ۴۲- اختیارات دبیر را هیأت مدیره تعیین می کند. اهم وظایف دبیر به شرح زیر می باشند:

۴۲-۱-تهیه و تدوین برنامه های کوتاه مدت، میان مدت وبلند مدت ” انجمن“ و ارائه آن به هیأت مدیره جهت بررسی و تصویب.

۴۲ -۲- تهیه و تدوین پیش نویس بودجه“ انجمن“ و ارائه آن به هیات مدیره.

۴۲-۳- تهیه ساختار سازمانی مناسب برای انجام امور برنامه‌ریزی و اجرایی ” انجمن“ و ارائه آن به هیات مدیره جهت بررسی و تصویب.

۴۲-۴- دبیر بایستی دفاتر، اسناد، صورتهای مالی، وصولی ها وپرداخت های ” انجمن“ را کنترل نموده و بر فرایند ثبت، ضبط، نگهداری و حفاظت اسناد نظارت نماید و با درخواست بازرس مبنی بر بررسی دفاتر و اسناد مالی ”انجمن“، در محل دبیرخانه اسناد مذکور را در اختیار بازرس قرار دهد.

۴۲-۵- تعیین کارگروه‌های تخصصی در راستای پیشبرد اهداف قانونی ”انجمن“.

۴۲-۶- انتخاب دبیران کمیسیون‌های تخصصی وتهیه وتدوین شرح وظایف آنها و پیشنهاد به هیأت مدیره جهت بررسی و تصویب.

۴۲-۷- ارائه گزارش عملکرد ” انجمن“ به هیات مدیره.

۴۲-۸- ارائه گزارش‌های سالانه عملکرد و مالی هیأت مدیره که به تأیید بازرس رسیده است به اعضای انجمن.

۴۲-۹- دبیر مسئول اجرای مصوبات و سیاست های هیات مدیره و مسئولیت اجرایی انجمن را به عهده خواهد داشت.

 

فصل پنجم منابع مالی

ماده ۴۳- منابع مالی انجمن عبارتند از :

۴۳-۱– ورودیه عضویت.

۴۳-۲– حق عضویت سالانه.

۴۳-۳– هدایا، عطایا، وقف، قبول وصیت و کمکهای نقدی و غیرنقدی اعضاء یا اشخاص ثالث، وزارتخانه ها، سازمانها و مؤسسات دولتی و نهادها و سازمانهای عمومی.

۴۳-۴– وجوه حاصل از ارائه خدمات به اعضا و غیرعضو .

ماده ۴۴ – داوطلبین عضویت در“ انجمن“ باید مبلغ ورودیه را به حساب ” انجمن“ واریز و قبض رسید آن را به دبیرخانه تسلیم نمایند.

ماده ۴۵ – هرعضو علاوه بر ورودیه، باید سالیانه مبلغ حق عضویت تعیین شده را به حساب ” انجمن“ واریز و قبض رسید آن را نیز تحویل دبیرخانه نماید.

ماده ۴۶- مبلغ ورودیه و مبلغ عضویت سالیانه با پیشنهاد هیأت مدیره و توسط مجمع عمومی عادی تعیین خواهد شد. در ضمن مجمع عمومی می تواند اختیار خود در این زمینه را به صورت سالانه به هیأت مدیره تفویض کند.

ماده ۴۷- “ انجمن“ می‌تواند از هدایا، عطایا، وقف، قبول وصیت و کمکهای نقدی و غیرنقدی اعضاء یا اشخاص ثالث، وزارتخانه ها، سازمانها و موسسات دولتی و نهادها و سازمانهای عمومی برخوردار گردد و چنانچه ضرورت اقتضاء نماید با تصویب هیأت مدیره حق تحصیل اعتبار و اخذ وام از بانکهای و مؤسسات اعتباری یا از شرکتها و اشخاص عضو را دارد.

ماده ۴۸- هیأت مدیره می‌تواند با ارائه خدمات به اعضاء و غیراعضاء، برگزاری نمایشگاه‌ها و سمینارهای تخصصی، تشکیل کارگاه‌های آموزشی، انتشار کتب و نشریات و نظایر آن و اعزام هیات‌های تجاری و بازاریابی و غیره  خرید و فروش ، واردات و صادرات و معاملات مجاز هزینه‌های ”انجمن“ را تأمین کند.

 

فصل ششم انحلال و تصفیه

ماده ۴۹ –“ انجمن“ به موجب تصمیم مجمع عمومی فوق العاده منحل می شود.

ماده ۵۰- چنانچه انحلال ” انجمن“ از سوی  مجمع عمومی فوق العاده باشد، مجمع مزبور هیأت  تصفیه‌ای را متشکل از سه نفر از نمایندگان انتخاب می کند. انتخاب اعضاء هیأت مدیره ”انجمن“ قبل از انحلال، در مقام اعضاء هیأت تصفیه بلامانع است.

ماده ۵۱- پس از اعلام انحلال ” انجمن“ و تعیین اعضاء هیأت تصفیه، مدیران سابق ” انجمن“ مکلفند تمامی اوراق، اسناد، دفاتر، اموال و اثاثیه ”انجمن“ را با تنظیم صورتجلسه تحویل هیأت تصفیه نمایند.

ماده ۵۲- هیأت تصفیه با نظارت نماینده اتاق ایران وضعیت بدهی‌ها و دارائیها را روشن می کند و پس از تسویه، کلیه اموال منقول و غیرمنقول باقیمانده به اتاق ایران واگذار خواهد شد.

ماده ۵۳- وظایف و تکالیف و اختیارات هیأت تصفیه در رابطه با اموال موجود، مطالبات و دیون ” انجمن“ و بطور کلی امر تصفیه طبق مقررات الیحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب ۲۴/۱۲/۱۳۴۷ و مفاد اساسنامه خواهد بود.

 

فصل هفتم موارد متفرقه

ماده ۵۴- “ انجمن“ به منظور پیشبرد اهداف و ایفای وظایف خود می تواند به تعداد مورد نیاز کمیسیون‌های تخصصی دائم یا موقت از بین مدیران و اعضاء ”انجمن“و یا خارج از آنها تشکیل دهد. وظایف و نوع فعالیت هر کمیسیون، تعداد اعضاء آن و طرز انتخاب آنان، چگونگی فعالیت و اداره و نیز نحوه انحلال آن براساس آیین نامه ها و مقرراتی خواهد بود که توسط هیأت مدیره تهیه و تصویب خواهد شد.

ماده ۵۵- “ انجمن” بمنظور پیشبرد اهداف و ایفای وظایف خود می تواند به تعداد مورد نیاز کارگروه یا کمیته تخصصی دائم یا موقت از بین مدیران و اعضاء “انجمن” و یا خارج از آنها تشکیل دهد. وظایف و نوع فعالیت هر کمیسیون، تعداد اعضاء آن و طرز انتخاب آنان، چگونگی فعالیت و اداره و نیز نحوه انحلال آن براساس آیین نامه ها و مقرراتی خواهد بود که توسط  هیأت مدیره تهیه و تصویب خواهد شد.

ماده ۵۶- “ انجمن” می تواند به تعداد مورد نیاز از مشاورین خبره و کارآمد مرتبط با موضوع فعالیت ، خارج از اعضای “انجمن”، جهت بهبود و پیشبرد امور خود بهره گیری نماید.)

ماده ۵۷- در موارد مسکوت این اساسنامه بر اساس مقررات لایحه اصلاحی قانون تجارت ۱۳۴۷ عمل خواهد شد.

ماده ۵۸- در صورتی که اساسنامه نیاز به تفسیر داشته باشد، این امر توسط اتاق ایران صورت می پذیرد و نظر اتاق در این خصوص قطعی و الزام التباع خواهد بود.

ماده ۵۹ رعایت کلیه مصوبات ، آیین نامه ها و دستورالعمل های اتاق ایران برای کلیه اعضاء و ارکان انجمن لازم الاجرا می باشد.

ماده ۶۰- این اساسنامه در (۷) فصل و (۶۰)  ماده و  (۱۶) تبصره در تاریخ ۳۰/۰۶/۱۳۹۹ به تصویب مجمع عمومی فوق العاده انجمن صنایع لوازم خانگی ایران رسیده است.

 

 

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.