ضوابط اجرایی خدمات پس از فروش کالاهای مختلف به شرکت های ارائه دهنده این خدمات ابلاغ شد.
به گزارش آهام ایران به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، به گفته حمید محلهای، مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت، بر اساس این ضوابط خدماتی که شرکتهای ارائهدهنده خدمات پس از فروش موظف به انجام آن هستند از طریق سامانه جامع تجارت به صورت برخط قابل رصد و پیگیری است.
در خبرها عنوان شد که آییننامه ضوابط اجرایی خدمات پس از فروش اصلاح و ابلاغ شده است که در آن از تغییر مدت خدمات پس از فروش گرفته تا امکان ثبت شکایات درباره این خدمات، دیده میشود.
این موضوع در میز اقتصاد رسانه ملی بررسی و جزییات آییننامه جدید با مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت مورد بررسی قرار گرفت.
جزییات ضوابط اجرایی آییننامه جدید خدمات پس از فروش چیست؟
متاسفانه به موضوع «خدمات پس از فروش» به طور شایسته پرداخته نشده است، اما با تغییراتی که در وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام گرفت این موضوع مورد بازنگری و تجمیع قرار گرفت.
ما معتقدیم که نباید به موضوع خدمات پس از فروش، به عنوان یک هزینه نگاه کرد؛ چرا که طرف حساب ما صرفا مصرفکننده نیست. در واقع تولیدکنندگان میز باید به موضوع خدمات پس از فروش نیز حساس باشند؛ چرا که چون موضوع خدمات پس از فروش، موضوع آینده و سهم بازارشان را میتواند تحت تاثیر قرار بدهد.
در حقیقت در طول یکسال گذشته که این ماموریت به عهده دفتر خدمات فنی مهندسی واگذار شد، ما در ابتدا اقدام به تغییرات مناسب در ضوابط اجرایی خدمات پس از فروش کردیم و این کار را با تعامل بخش خصوصی و تولیدکنندگان و حتی انجمن حمایت از خدمات پس از فروش و انجمن حمایت از مصرفکنندگان پیش بردیم.
آییننامه جدید خدمات پس از فروش چه تغییری نسبت به آییننامه قبلی کرده است؟
ببینید موضوع تغییرات در اساس تغییر رویه نگرش به این ضوابط بوده است؛ حدود ۱۰ سال گذشته که این آییننامه ابلاغ شد، منوط به ابلاغ وزیر بود و هر زمان که کوچکترین تغییری در آن صورت میگرفت، باید این تغییرات این فرآیند را دنبال میکرد.
در همین راستا، یک کارگروهی در وزارتخانه تشکیل شد به نام «کارگروه خدمات پس از فروش»، و این کارگروه تقریبا تمامی مدیرانی که در حوزه تولید کالاهای سرمایهای و با دوام فعالیت دارند عضو آن کارگروه هستند.
در این کارگروه مصوب شد که هر تغییراتی که تفویض شده از طریق این آییننامه و با ابلاغیه وزیر صنعت، معدن و تجارت، آن تغییرات اگر مصوبه این کارگروه باشد میتواند اعمال شود.
در آییننامه جدید گروهبندی در خصوص کالاها نیز انجام گرفته است؟
بله گروهبندی شده است؛ البته در گذشته نیز گروهبندی وجود داشت اما این گروهها افزایش پیدا کرده است. برای مثال، زمان گارانتی برای تلفن همراه با سایر لوازم خانگی مشابه نیست؛ برای تلفن همراه ۱۸ ماه و برای سایر کالاها ۲۴ ماه است. در همین راستا در جداولی مشخص شده اعلام کردیم که کدام گروههای کالایی نصب اجباری دارند و کدام گروههای کالایی نصب ترجیحی دارند و کدام گروههای مربوط به لوازم خانگی نصب ندارند و موقع تحویل کالا همانجایی که در فروشگاه صحیح و سالم باید کالا تحویل مصرفکننده شود.
در بخش لوازم خانگی خدمات پس از فروش از ۱۸ ماه به ۲۴ ماه افزایش پیدا کرد.