[su_image_carousel source=”media: 3471″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
نخستین مرکز جامع غربالگری، آزمون و تشخیص هویت قطعات الکترونیکی رسانا آغاز بهکار کرد.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، دکتر «نسیم توکل» عضو اتاق بازرگانی تهران و مدیرعامل شرکت عرش گستر در مراسم رونمایی از مرکز جامع تشخیص هویت قطعات الکترونیکی ایران در جمع خبرنگاران افزود: حدود ۱۲ مرکز معتبر جهانی از این دست در سطح جهان وجود دارد که اکثر آنها در آمریکا و چین مستقر است و شعبات آنها در سایر کشورها فعالیت میکنند.
وی بیانداشت: امروز در عمل منطقه خاورمیانه به مقصد اصلی قطعات کمکیفیت و بیکیفیت در جهان تبدیل شده و کشورمان نیز از آسیبهای این حوزه بهویژه قطعات الکترونیک تجاری، صنعتی و دفاعی و همچنین خرابکاریهای صنعتی در امان نمانده است.
[su_image_carousel source=”media: 3470″]
توکل گفت: بهمن ماه سال گذشته طی مذاکرهای با چینیها در محل صندوق نوآوری و شکوفایی رییسجمهوری، قرارداد سه سالهای به منظور انتقال دانش فنی لازم در این زمینه منعقد و حتی مقرر شد آرشیوی که چینیها در مدت ۲۰ سال برای مقایسه قطعات اصلی و تقلبی جمعآوری کرده بودند، در اختیار این مرکز قرار داده شود.
وی ادامهداد: در این زمینه، تفاهمنامه مشابهی با دانشگاه شریف در بحث میکروالکترونیک و تفاهمنامه دیگری با معاونت علمی و فناوری رییسجمهوری برای حمایت از فعالیت این مرکز منعقد شد.
این عضو اتاق بازرگانی تهران تأکید کرد: بهمنظور ارتقای فرآیندهای آزمایشگاهی در این مرکز و پاسخگویی به نیازهای همه صنایع بهویژه صنایع هایتک، نیازمند حمایت بیشتر هستیم.
وی اظهار داشت: سالیانه نزدیک به ۱۲۸ میلیون دلار قطعات الکترونیک به کشور وارد میشود که گستره وسیعی از قطعات به کار رفته در صنایع مخابرات، لوازمخانگی، خودرو، صنایع دفاعی و غیره را شامل میشود و طول عمر و کیفیت آنها بسیار حائز اهمیت است.
توکل در پاسخ به ایرنا گفت: هرچند این مرکز بر اساس تقاضای بخشهای دولتی یا خصوصی نسبت به بررسی قطعات الکترونیک اقدام میکند، اما این موضوع در بحث خرابکاریهای صنعتی در حال اجباری شدن است.
[su_image_carousel source=”media: 3472″]
خرابکاری صنعتی
در این مراسم، «سعید صفوی» عضو هیئت مدیره این مرکز افزود: تجهیزات الکترونیکی در سطوح مختلف از یک اسباب بازی ساده کودکان گرفته تا قطعات پیشرفته در حوزه هوافضا از تنوع بالایی برخوردار است.
وی گفت: خراب شدن هر یک از این تجهیزات در برخی موارد شاید کاربران را دچار مشکل نکند، اما در بسیاری موارد خطرات مالی و جانی به همراه دارد.
صفوی نسبت به بروز خرابکاریهای صنعتی در کشورمان هشدار داد و گفت: برخی کشورها عامدانه قطعاتی غیر اصلی را وارد زنجیره تامین کشورمان میکنند یا با ورود قطعات اضافی به مدارها، بردهای الکترونیکی و غیره، اجرای پروژههای هایتک را با اختلال مواجه میکنند.
وی تأکید کرد: این مرکز میتواند با شناسایی چنین قطعاتی، از بروز خسارتهای بعدی جلوگیری کند.
صفوی تصریحکرد: هرچند بسیاری قطعات و فناوریهای هایتک و نقشههای فنی آنها را در کشورمان اختیار نداریم، اما در همکاری با چینیها نمونههای طلایی و شاهد قطعات را برای انجام مقایسه در اختیار خواهیم گرفت.
دکتر «آرمان اقدسی» مدیر آزمایشگاه مرکز نیز در این مراسم گفت: خرابکاری و قطعات تقلبی در سه دسته کلاس در محصولات و قطعات الکترونیک تجاری، صنعتی و دفاعی قابل تقسیم است.
وی افزود: محصولات و قطعات تقلبی در پنج دسته قطعات معیوب و مرجوع یک کارخانه، قطعات بازیافتی، تغییر گرید قطعات، قطعات تاریخ گذشته و تولید سطوح پایینتری از یک قطعه توسط برخی کارخانجات قابل تقسیم است و هدف این است که در این مرکز، قطعات یاد شده را تشخیص دهیم و کار اصلی آزمایشگگاه تشخیص قطعات تقلبی است.
اقدسی تصریح کرد: آزمایشگاه به موضوع کنترل زنجیره تأمین میپردازد.
امور ارتباطات انجمن صنایع لوازم خانگی ایران این موفقیت بزرگ را به شرکت عرش گستر عضو فعال و پویای انجمن تبریک و تهنیت عرض مینماید و توفیق روزافزون مدیران کارآمد و با دانش این شرکت را از خداوند منان مسئلت دارد.
[su_image_carousel source=”media: 3469″]